پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از فلسطین: شهید سلیمانی نمو یافته در فرهنگ مقاومتی بود که گذشته اش کربلا و آینده اش در دولت موعود امام زمان (عج) است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رادیو مقاومت، احمدرضا روح الله زاد دبیر کمیسیون سیاسی و امور بین الملل جمعیت دفاع از فلسطین، در برنامه جهانمرد درباره نقش سوریه در حمایت از محور مقاومت، گفت: سوریه به چند دلیل چارهای نداشت که برخلاف سایز رژیمهای منطقه در محور مقاومت قرار بگیرد: بلندیهای جولان در اشغال رژیم صهیونیستی بود. از سویی سوریه مامن بسیاری از فلسطینیهای محور مقاومت بود و انقلاب اسلامی هم که رخ داد با تاکید بر آزادی فلسطین به طور طبیعی رابطهای بین ایران انقلابی و سوریه برقرار شد.
دبیر کمیسیون سیاسی و امور بین الملل جمعیت دفاع از فلسطین ادامه داد: محور مقاومت کم کم در سطح منطقه شکل گرفت. رژیم صهیونیستی در فکر گسترش ارضی بود و وقتی اولویت مسئله فلسطین از سوی جمهوری اسلامی مطرح میشود جریان نویی در بستر جامعه فلسطینی و در سطح منطقه رخ میدهد و آن به میدان آوردن مردم برای هدف اصلی و آزادی وطن از اشغال بود.
وی در ادامه بیان داشت: فلسطینیها احتمال پیروزی مقابل اسرائیل را نمیدادند، اما انقلاب اسلامی روح جدیدی داد و جریانهای مقاومت مردمی شکل گرفت و این بستر موجب شد تحول جدی در سطح منطقه رخ دهد. دولت سوریه در این مقطع نقش برجستهای داشت و آنهم حمایت از این جریان مردمی بود و در ادامه این ارتباط موفقیتهایی هم حاصل شد و مراکز مطالعاتی غرب نگران این موضوع شدند و ماجرا را بررسی کردند یکی از پیشنهادهایشان حمله به ایران بود که پشیمان شدند. در ادامه تصمیم گرفتند شاخههای مقاومت را در گام اول بزنند و جنگ ۳۳ روزه لبنان شروع شد.
وی افزود:، اما حزب اله اجازه نداد آنها به اهداف اولیه خود برسند. در ادامه نتوانستند موفق شوند و جنگهای نیابتی از طریق مدیریت گروههای تروریستی تکفیری را راه انداختند و از ۸۰ کشور جهان نیرو وارد کردند و بحث حذف دولت بشار اسد را راه انداختند. اینها در اصل میخواستند شکافی بین شرق و غرب محور مقاومت ایجاد کنند.
وی ادامه داد: دولت سوریه مقاوم و حامی مقاومت بود. دالان ارتباط ایران با این جنبشهای مقاومتی در لبنان و سوریه بود. همه کشورهای منطقه از محور مقاومت خارج شده بودند و سازش کرده بودند. آنچه که غرب در ماجرای سوریه دنبال میکرد تفکیک محور مقاومت از همدیگر بود تا بتواند تک تک اینها را محاصره و حذفشان کند. بر این اساس دولت ایران احساس کرد با توجه به جایگاه سوریه در محور مقاومت میخواست که این دولت سرنگون نشود و به همین خاطر سردار سلیمانی وارد ماجرا شد و حاصل آن پیروزیهای بسیاری بود.
احمدرضا روح الله زاد ادامه داد: اگر دولت فعلی سوریه سرنگون میشد دولتی که روی کار میآمد دولت حامی مقاومت نبود و این یعنی تجزیه محور مقاومت. تجزیه محور مقاومت به معنای عدم حمایت از حزب الله، حماس و جهاد بود و حذف و تضعیف آنها بود.
وی درباره نحوه مدیریت سردار سلیمانی در منطقه نیز بیان داشت: بشار اسد به دلیل تاکیدی که روی مسئله آزادسازی فلسطین داشت از محبوبیت قابل توجهی هم برخوردار بود. اما گستردگی میدان باعث میشد متوجه شویم باید به این دولت کمک شود و سردار سلیمانی برنامه ریزیهای بسیاری در این باره داشت. در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید مردم را هم وارد میدان کنند و بحث بسیح مردمی را در سوریه راه انداختند.
وی اظهارداشت: عمده کار سردار سلیمانی جدای از بعد نظامی این بود که در ۲۶ آذر که حضرت آقا در بزرگداشت شهید سلیمانی بیش از اینکه ویژگیهای نظامی سردار سلیمانی را مورد تاکید قرار دهند به ویژگیهای نرم افزاری تفکری و تاثیری که در جذب نیروها و اقبال جوامع اسلامی به موضوع محور مقاومت و مقابله با دشمن و جریان سلطه بر امورات مردم در امت اسلامی داشت تاکید کردند. یعنی مهمترین ویژگی ایشان که ابر متفکر نظامی بود، بعد فرهنگی اخلاقی و تاثیرگذاری شان بود که در هر معادلهای در سطح منطقه ورود کرد جریان مردمی به عرصه مقاومت ضد سلطه وارد میشدند و دستاوردهای خوبی داریم.
احمدرضا روح الله زاد ادامه داد: جریان عربستان در سوریه هنوز فعال است هم مالی و هم ایدئولوژیکی و اینها اجازه نمیدهند بحران سوریه یکسره شود.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی شخصیتی ویژه بود و دوست و دشمن این را میگویند و جای خالی ایشان در عرصه مقاومت افزود: درست است با شهادت ایشان ضربهای به عرصه مقاومت وارد شد، اما شهید سلیمانی رشد و نمو یافته در فرهنگ مقاومتی بود که گذشته اش کربلا است و آینده اش در دولت موعود ما امام زمان (عج) قرار دارد. نگرانی دشمن از ادامه راه شهید سلیمانی در هجمهای که به جانشین ایشان آقای قاآنی دیده میشود و باید گفت مقاومت رو به گسترش است.