ارتقای ۱۰ پلهای کیفیت مقالات ایران در جهان
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از ارتقای ده پلهای جایگاه ایران در استناد به مقالات در سطح جهان خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه شوراهای عمومی گروه علمی، فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای منصور کبگانیان در حاشیه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه رتبه استناد و دنباله روی مقالات که یکی از شاخصهای کیفی تولیدات علمی است ۱۰ پله برای کشور صعود کرده است.
وی افزود: ایران از رتبه بیست و سوم جهان به رتبه سیزدهم در میان ۲۵ کشور برتر دست یافته است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با ابراز خرسندی از این ارتقای رتبه گفت: در واقع این شاخص، پاسخ به افرادی است که حجم بالای مقالات کشور را با کیفیت آنها زیر سوال برده اند.
آقای کبگانیان افزود: در سال ۲۰۰۵ مقالات کشور ۷۴ صدم درصد بود که این شاخص در سال ۲۰۲۰ به یک و ۲۵ صدم درصد افزایش یافته است.
وی گفت: رقمهای کمتر از یک در این شاخص نشاندهنده مشکلات کیفی و رقمهای بالاتر از یک نشاندهنده پیشرفتهای کیفی است.
نگرانی اعضای شورای راهبری نقشه جامع علمی از کاهش بودجه پژوهشی
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از نگرانی اعضای شورای این ستاد از کاهش بودجه پژوهش و توسعه (آر ان دی) کشور خبر داد.
آقای دکتر منصور کبگانیان در جمع خبرنگاران گفت: اعضای شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور از بودجه ۳۲ صدم درصدی پژوهش در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ ابراز نگرانی کرده اند.
وی افزود: در سالهای گذشته این بودجه شش تا هفت دهم درصد بود که اکنون به سه دهم درصد رسیده است.
آقای کبگانیان با بیان این که پژوهش و توسعه و ارتقای علمی از راهبردهای کلان نظام است گفت: امیدواریم سازمان برنامه و بودجه در این باره گزارش دقیقی به شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه کند.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: این هزینه به منظور پژوهش و توسعه کشور درواقع هزینه جاری محسوب نمیشود.
جدایی سنجش از پذیرش در آزمون سراسری
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از برنامه ریزی برای جدایی سنجش از پذیرش در آزمون سراسری خبر داد.
آقای دکتر منصور کبگانیان در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری صد و چهل و دومین نشست شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: در این جلسه در زمینه تفکیک بخش سنجش از بخش پذیرش در آزمون سراسری بحث و بررسی شد.
وی افزود: براساس این طرح بخش سنجش آزمون سراسری بیش از یک بار در سال انجام شده و امتیاز آن در مدت زمان مشخص اعتبار خواهد داشت.
آقای کبگانیان اضافه کرد: در این روش داوطلبان به صورت همسان سنجش شده، اما اعتبار آنان برای انتخاب رشته تا مدت زمان مشخص قابل استفاده خواهد بود و میتوانند در فرصتهای بیش از یک بار رشته مورد علاقه شان را انتخاب کنند.
وی گفت: سیاست شماره ۴ به منظور تغییر در پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی نیز در این جلسه بررسی شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: براساس این طرح نیز بخشی از داوطلبان پذیرفته شده در رشتههای پزشکی به ویژه در دانشگاههای برتر از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی خواهند بود.
آقای کبگانیان یادآور شد: پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی نیاز به برخی استعدادها و علاقمندیهای فردی دارد و برای همه داوطلبان مناسب نیست.
وی با بیان این که این گونه پذیرش داوطلب میتواند در آینده در رشتههای دندانپزشکی و داروسازی نیز استفاده شود، گفت: علاوه بر نظر این ستاد این مصوبه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با حضور سران سه قوه بررسی و در صورت تصویب اجرا میشود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تأکید کرد: این طرحها به هیچ وجه مربوط به آزمون سال ۱۴۰۰ نبوده و دانش آموزان با آرامش برای آزمون سال آینده آماده شوند.
آقای کبگانیان افزود: این تغییرات به تدریج و پس از تصویب آیین نامههای اجرایی مورد نظر اجرایی خواهند شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مأمور به تدوین آیین نامه اجرایی سیاست شماره ۴ به منظور پذیرش داوطلبان رشته پزشکی از بین فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی شده است.