پخش زنده
امروز: -
عبای تولیدی بافنده های اهل روستای بحیری شهرستان دشتی با ویژگی های خودرنگ بودن، دست ساز بودن، ظرافت بالا و مرغوبیت نخ مورد استقبال چشمگیر شیخ نشین های کشورهای حاشیه خلیجفارسواقع شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، از سال ۹۵ با ایده رئیس شورای اسلامی روستای بحیری بافت عبای شتری که دیگر از یادها رفته بود، جانی دوباره گرفت.
محمد فقیه آموزش را به کارشناسان صنایع دستی سپرد و به دلیل استقبال بانوان روستا ۳۰ دار عبا را بر پا کرد.
سال گذشته بانوان هنرمند در رنگ، نوع بافت و کیفیت عبا تغییراتی ایجاد کردند و توانستند پارچهای تهیه کنند که دو گواهی کیفیت را از صنایع دستی گرفته است.
همچنین خانم فاطمه شاکری هنرمند روستا در مسابقه منطقه غرب آسیا با حضور صنعت گران ۱۲ کشور توانست برای طراحی این عبای با کیفیت مقام اول را کسب کند.
روستای بحیری به عنوان روستای ملی عبا بافی کشور به ثبت رسیده و این هنر صنعت احیاء شده است.
عمده تولیدات عبا در این منطقه به صورت دست ساز و با پشم شتر تولید میشود و به گفته آقای فقیه ۸۰ درصد تولیدات به کشورهای خلیج فارس و ۲۰ درصد آن در بازار مشهد و قم به فروش میرسد.
قیمت عبا از ۴ میلیون تومان آغاز و به هفت میلیون و پانصد هزار تومان هم میرسد.
اینک ۴۰ هنرمند در ردستای بحیری ماهانه ۴۰ قواره عبا میبافند که درآمدشان ماهانه به ۲ میلیون و پانصد تا ۳ میلیون تومان میرسد.
عبای پشم شتری در نایین اصفهان و بهبهان نیز بافته میشود، اما آنچه این دست بافته استان بوشهر را جهانی کرده اول همت و تلاش اهالی روستا به ویژه جوانان بوده و بعد انجام یک کار گروهی با مشورت گرفتن از کارشناسان است.
زادگاه این هنر صنعت علاوه بر روستای بحیری در شهرستان دشتی، کردلان سفلی و علیا، سعد آباد، زیارت، بنارآزادگان، تنگ ارم و بردخون است.