تاکید برگسترش مناسبات اقتصادی در مرزکیله با کردستان عراق
در نشست مشترک مسئولان ایرانی و کردستان عراق بر توسعه مناسبات اقتصادی در مرز کیله سردشت تاکید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی،سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه نیز در این نشست گفت : مشکلات در بازارچه ها نسبت به مرزهای رسمی بیشتر است و رایزنی با مسئولان اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق برای تبدیل مرزکیله به رسمی ادامه دارد.
مهدی شوشتری افزود : زمینه توسعه زیرساختها در دو طرف مرز فراهم شده است و بایستی از این فرصت برای آغاز عملیات اجرایی زیرساختها تا نهایی شدن موضوع رسمی شدن کیله بهره برد.
وی در خصوص حل اختلاف تعیین نقطه صفر مرزی نیز گفت : این موضوع در رده های بالای مسئولان کشور و کمیته های تعیین نقطه صفر مرزی در حال پیگیری است.
فرماندار شهر قلعه دیزه عراق نیز در این نشست گفت : کردستان عراق با تمام ظرفیت برای تحقق مطالبات مرزی و رسمی شدن مرز کیله تلاش می کند و آمادگی هرگونه تعامل و همکاری با جمهوری اسلامی ایران را دارد.
بکر باییز با درخواست بازشدن معابر کولبری افزود : بسته شدن معابر قاسم رش و اشکان در وضعیت اقتصادی امروز موجب شده بخش زیادی از مردم دو طرف مرز بیکار شوند که بازشدن آنها بیکاری و وضعیت معیشت مردم را بهتر خواهد کرد.
وی افزود : برای افزایش صادرات از مرز کیله با توجه به حجم زیاد ورود و خروج کامیون افزایش ساعات کاری، بهبود وضعیت راهها ، افزایش نششستهای بین دو طرف برای کاهش مشکلات موجود الزامی است.
باییز در پایان از مسئولان ایرانی خواست به منظور رسمی شدن مرز کیله بین اقلیم کرستان و حکومت مرکزی عراق میانجیگری کنند.
جوهر محمد حسن رییس گمرک قلعه دیزه عراق نیز در این نشست با اشاره به صدور مجوز ساختمان پاسپورت گفت : مجوز تاسیس واحد پاسپورت توسط حکومت مرکزی عراق صادر شده است و در حال جانمایی آن هستیم.
رییس گمرک کیله سردشت هم با اعلام این خبر گفت : صادرات از این مرز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش دلاری 92 درصد و از لحاظ وزنی 60 درصد افزایش یافته است.
- او گفت :صادرات مرز کیلهِ سردشت در 9 ماهه امسال از مرز 580 میلیون دلار گذشت.
بازارچه کیله سردشت نزدیکترین راه تجاری به شمال عراق است و روزانه به طور میانگین 400 کامیون از دو طرف به این مرز وارد می شوند.