پخش زنده
امروز: -
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، تراریومها که به عنوان باغهای شیشه ای نیز شناخته میشوند، این امکان را برای شما فراهم کردهاند که بتوانید اکوسیستم دلخواه خود را به همراه سایر وسایل کوچک تزئینی در یک محفظه شیشهای بسازید. درست کردن یک تراریوم و نگهداری از آن آسان است اما اشتباهاتی وجود دارد که باید از آنها دوری کنید چون ممکن است از عمر گیاهان داخل شیشه بکاهد.
تراریومهای زیبا گوشهای از طبیعت را به خانه شما میآورند و اگر به خوبی از آنها مراقبت کنید، برای سالها زینت بخش محیط خواهند بود.
تراریومها برای محیطهای کاری هم گزینهی مناسبی هستند و میتوانند طراوت، تازگی و آرامش را به محیط یکنواخت کاری ببخشند، همچنین میتوانند هدیههای جالب و هیجان انگیزی برای دوستانی که علاقه خاصی به گیاهان دارند هم باشد.
به طور کلی تراریوم به نگهداری خاصی نیاز نداشته و نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی، به توجه و رسیدگی کمتری نیاز دارد. اما در هر حال آنها نیز برای رشد و سلامت نیازمند مراقبت هستند. ساختن تراریوم کار سخت و پیچیدهای نیست و خودش میتواند یک تفریح لذتبخش برای یک بعدازظهر تعطیل شما باشد چنانچه قصد دارید خودتان یک تراریوم زیبا بسازید مطلب آموزش ساخت تراریوم را از دست ندهید.
حال اگر میخواهید فضایی سالم برای گیاهان تراریومی خود ایجاد کنید با گُل سِتان همراه باشید تا اشتباه رایج در نگهداری تراریوم را بشناسید و مرتکب نشوید.دریافت بیش از حد نور
اغلب گیاهانی که برای قرار گیری در تراریوم مناسب هستند، به نور زیاد و قوی خورشید نیازی ندارند.
اگر تراریوم را تحت تابش شدید و مستقیم خورشید قرار دهید، سطح شیشهای آن مانند ذره بین عمل کرده و با متراکم کردن نور، سبب سوختن گیاهان موجود خواهد شد. همچنین دمای داخل تراریوم نیز به سرعت افزایش پیدا کرده و قبل از اینکه متوجه بشوید، میتواند به اندازه یک سونا داغ شود!
بیشتر گیاهان نمیتوانند چنین شرایطی را تحمل کنند، بنابراین بهتر است تراریوم را همواره دور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید.
در عین حال که نور بیش از حد میتواند مشکلاتی برای تراریوم ایجاد کند، نور کم نیز برای آن مفید نیست. همه گیاهان به حداقل نور برای رشد خود نیازمند هستند. اگر تراریوم شما به قدر کافی نور غیر مستقیم خورشید را دریافت نمیکند، از لامپهای مخصوص رشد یا لامپهای فلوئورسنت برای جبران کمبود نور استفاده کنید.
میتوانید آن را در نزدیکی پنجرهای نورگیر قرار دهید، طوری که نور غیرمستقیم خورشید را به خوبی دریافت کند. مواظب باشید نور به صورت مستقیم به آن نتابد.
گرمای ناشی از رادیاتور یا سایر دستگاههای گرمایشی میتواند تراریوم شما را به سرعت نابود کند. اگر تراریوم را در نزدیکی این دستگاهها قرار دهید، اکثر گیاهان آن زنده نخواهند ماند.
اجازه ندهید گیاهان داخل تراریوم بیش از حد رشد کرده و خیلی بلند شوند.
اندازه گیاهان باید به گونهای باشد که بتوانید هر گیاه را به طور جداگانه بررسی کرده و تمامی وسایل تزئینی داخل آن را منحصرا ببینید.
پس برای اینکه گیاهان تراریوم را زیبا و مرتب نگه دارید، باید آنها را هرس کنید. هر زمان که دراثر رشد زیاد، شلوغ و متراکم شدند آنها را به خوبی کوتاه کنید تا به اندازه قبلی برگردند. میتوانید با هرس کردن ریشه، همواره آنها را کوچک نگهدارید.
اگر به نظر میرسد گیاهی بیمار شده، در حال از بین رفتن است و یا به مراقبت بیشتری نیاز دارد آن را سریعا از تراریوم خارج کنید. زیرا مشکلات آن گیاه میتواند سلامت سایر گیاهان را کاملا به خطر بیاندازد.
به کمک سیخ چوبی یا قاشقی بلند، گیاه را از تراریوم خارج کنید.
مواظب باشید که برای ریشه سایر گیاهان ایجاد مزاحمت نکنید.
گیاه قدیمی را با گیاهی هم اندازه و مشابه از نظر نیازهای نوری و آبیاری جایگزین کنید.
حتما تمام بخشهای ریشهها را با خاک بپوشانید و چک کنید که هوا بین خاک نبوده و تمام ریشهها به خوبی زیر خاک قرار گرفته باشند.
یکی دیگر از 10 اشتباه رایج در نگهداری تراریوم کثیف شدن شیشه تراریوم است، باید هر چند وقت یکبار، داخل و خارج شیشه تراریوم را به خوبی تمیز کنید.
اگر شیشه خیلی کثیف و غبارآلود باشد، نور به سختی به گیاهان خواهد رسید. این کار را با روزنامه مرطوب یا دستمالی بدون پرز انجام دهید. برای تمیز کردن بخش داخلی تراریوم از تمیز کنندههای شیمیایی استفاده نکنید زیرا ترکیبات آنها میتواند به گیاه آسیبهای جدی وارد کنند.
متاسفانه، تشخیص مرز بین آبیاری کافی و غرقاب کردن تراریوم کاری دشوار است. در نتیجه آبیاری بیش از حد آن خطایی رایج در نگهداری از تراریوم به حساب میآید.
یک راه موثر در پیشگیری از غرقاب کردن تراریوم، استفاده از اسپری آب به جای آب پاشهای معمولی است. اگر بیش از اندازه به تراریوم آب دادید، میتوانید مقدار اضافی را با دستمال حولهای جذب کنید. تا زمانی که تراریوم خشک نشده است، درب آن را نبندید.
اغلب گیاهان تراریومی به کوددهی نیازی ندارند. در نگهداری از تراریوم، هدف این است که گیاهان را همواره کوچک و مرتب نگه داریم. بنابراین نباید به آنها کود بدهید، زیرا رشد آنها بیشتر شده و از فضای محدود و معین خود خارج میشوند.
اگرچه رشد اغلب گیاهان در تراریوم امکان پذیر است، اما بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که در تراریوم بخصوص شما رشد بهتری خواهند داشت.
اگر تراریومی دربسته میسازید، به سراغ گیاهانی بروید که محیط مرطوب را ترجیح میدهند.
همچنین دقت کنید تمام گیاهان انتخابی، به میزان یکسانی از نور نیاز داشته باشند. معمولا گیاهانی که به نور کم نیازمندند، رشد بهتری در تراریوم دارند.
ساکولنتها همیشه در محیطهایی با نور زیاد و رطوبت کم رشد میکنند.
اگر آنها را در تراریوم در بسته بکارید، محیط بیش از حد برای آنها مرطوب خواهد بود و به سرعت از بین میروند.
میتوانید این مشکل را با کاشت آنها در تراریوم در باز و بدون پوشش برطرف کنید.
توجه داشته باشید که حتی ظرف دربسته بسیار بزرگ نیز میتواند محیطی کاملا مرطوب داشته باشد؛ پس اندازه این موضوع را توجیه نمیکند.
در اینجا گردش هوا بسیار مهم است، به طوری که هوا باید قادر باشد تا به خوبی در اطراف ساکولنت جریان پیدا کند.