به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛ بوقلمون تنها پرندهای است که دو نوع گوشت قرمز و سفید دارد، ران این پرنده گوشت قرمز و سینه و سایر قسمتها گوشت سفید محسوب میشود.
گوشت بوقلمون به علت بافت ویژهای که دارد هنگام طبخ، حجم خود را از دست نمیدهد، ولی این تنها مزیت گوشت بوقلمون نیست و در بحث خواص در حدی پیشتاز است که آن را گوشت معجزه میخوانند.
گوشت تیره بوقلمون معمولاً حاوی ویتامین و مواد معدنی بیشتری است، اما همینطور چربی و کالری بیشتری هم دارد.
گوشت قرمز بوقلمون قابل مقایسه با گوشت گوسفند است و گوشت سفید آن، گوشتی رژیمی با درصد قابل ملاحظهای پروتئین است.
گوشت بوقلمون در مقایسه با سایر گوشتها کمترین میزان چربی را دارد و به ازای هر ۱۰۰ گرم گوشت، حدود هشت دهم گرم چربی دارد، اما گوشت گوسفند حدود ۳۰ گرم، و گوشت گاو حدود ۱۶ گرم دارد.
گوشت بوقلمون از بیشترین میزان پروتئین در بین گوشتهای گوسفند، گاو و مرغ برخوردار است به طوری که به ازای هر ۱۰۰ گرم گوشت بوقلمون حدود ۲۵ گرم پروتئین وجود دارد، این میزان درگوشت گوسفند حدود ۱۶ گرم پروتئین، گاو حدود ۱۸ گرم و مرغ حدود ۲۱ گرم پروتئین است.
خواص گوشت بوقلمون- تناسب اندام
- کمک به دیابتی ها:
به کنترل سطوح قند خون کمک میکند.
- بهبود عملکرد روده
- کاهش کلسترول بالا:
مقدار کلسترول در بوقلمون به تیرگی گوشت بستگی دارد. سینه بوقلمون که گوشت سفید دارد، سطح پایینی از کلسترول را در مقایسه با گوشت تیره دارد؛ بنابراین بهتر است که از گوشت بوقلمون تیره برای کلسترول بالا اجتناب کنید. میتوانید سطح چربی را با حذف پوست از گوشت بوقلمون کاهش دهید.
- کاهش بی خوابی:
تریپتوفان که در گوشت بوقلمون نیز یافت میشود، توسط مغز برای تولید سروتونین استفاده میشود. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که بدن را آرام و تقویت میکند و منجر به حس خوب میشود، که برای کسانی که از بی خوابی رنج میبرند، مفید است.
سلنیوم یک ماده مغذی دیگر است که در بوقلمون یافت میشود و باعث افزایش و بهبود خواب و افزایش ایمنی بدن میشود. بسیاری از مردم بوقلمون را برای بی خوابی میخورند؛ زیرا حاوی ویتامین B۳ و B۶ است که در کنترل شرایط مفید هستند.
- کمک به کاهش وزن:
اغلب توصیه میشود که بوقلمون را برای کاهش وزن بخورید، زیرا غنی از پروتئین است. پروتئین شما را پر میکند و هم چنین هضم غذا را کاهش میدهد و در نتیجه باعث میشود که احساس سیری را بعد از غذا داشته باشید.
به این معنی است که شما در طول وعده غذایی بعدی خود کمتر پرخوری خواهید کرد. اگر میخواهید بوقلمون را در رژیم کاهش وزن خود بگنجانید، بوقلمون سفید کم چرب را انتخاب کنید، که کالری کمی دارد. سینه بوقلمون هم گزینه خوبی است.
- منبع غنی از پروتئین:
گوشت بوقلمون منبع غنی پروتئین است. پروتئین برای رشد مو، پوست، رشد ماهیچه، استخوانهای سالم، و رباط ها، سلامتی ناخن و ... بسیار ضروری است. مصرف گوشت بوقلمون میتواند به برآورده کردن شکاف پروتیین کمک کند.
- جلوگیری از سرطان:
سلنیوم نوعی آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از سرطان کمک میکند. مطالعات بیان میکنند که مکملهای سلنیوم میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
سلنیوم دارای قدرت حفاظت از بدن انسان از آلاینده همانند نقره، جیوه، کادمیم و سایر عناصر مضر است. آنتی اکسیدانهای موجود در گوشت بوقلمون به جلوگیری از آسیب رساندن به سلولهای بنیادی رادیکال کمک میکنند و شما را جوان نگه میدارد.
- منبع خوب ویتامین B
گوشت بوقلمون منبع خوبی از ویتامینهای B است، مانند ویتامین B۳ و B۶، ویتامین B۳ به کاهش کلسترول کمک میکند و برای پوست سالم و عملکرد مغز ضروری است.
ویتامین B۶ هم به حفظ حجم رشد ماهیچهها و به تولید آنتی بادی، سلولهای قرمز خون کمک میکند و برای رشد بسیار مهم است.
- کمک به تقویت استخوان ها:
گوشت بوقلمون حاوی کلسیم، منیزیم، پروتیین و ویتامین D است که به تقویت استخوانها کمک میکند و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
منیزیم موجود در گوشت بوقلمون به جذب کلسیم از غذاهای غنی از کلسیم کمک میکند. منیزیم به آرام کردن اعصاب و اضطراب، کمک، از یبوست جلوگیری و گرفتگی ماهیچه را کم میکندهمچنین سطوح مواد معدنی سدیم، کلسیم و پتاسیم را تنظیم میکند.
- کمک به تقویت سیستم ایمنی:
گوشت بوقلمون حاوی یک اسید آمینه مهم به نام تریپتوفان است. تریپتوفان به تولید سروتونین در تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. برای تقویت سیستم ایمنی خود باید گوشت بوقلمون را مصرف کنید.
- غنی از آهن:
بوقلمون دارای مقدار زیادی آهن است. آهن برای تولید خون و انرژی بسیار ضروری است. کمبود آهن در بدن میتواند باعث خستگی، ریزش مو، سردرد، پوست خشک، ناخنهای ترد باشد.
- برای رشد و ترمیم بافت ها:
گوشت بوقلمون نقش مهمی در رشد بافت و ترمیم بافتهای آسیب دیده دارد. پروتئین برای رشد بافت بسیار مهم است. هر و سایش هر روز به خاطر کار و حرکات فیزیکی در بافتهای بدن شما رخ میدهد. برای درمان این سایش و پارگی باید مقدار پروتئین مورد نیاز بدن را دریافت کنید.
به خصوص، ورزش کاران و اندام پروران این مشکل را تجربه میکنند. به آنها توصیه میشود که گوشت بوقلمون را برای تعمیر بافتهای آسیب دیده خود ببرند.
- برای پوست و موی سالم:
خوردن گوشت بوقلمون به طور منظم سلامت پوست و مو را افزایش میدهد. پروتئین بلوک ساختمانی مو و پوست است. گوشت بوقلمون در ترکیب با ویتامین c تولید کلاژن را افزایش میدهد و پوست زیبا را تقویت میکند. هم چنین مانع ریزش مو میشود و به رشد موهای ریخته کمک میکند.
سرانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور و استان اصفهان حدود ۴۰۰ گرم، اما مصرف این گوشت در اروپا حدود چهار کیلوگرم و در آمریکا حدود هفت کیلوگرم است.
۱۲۰ واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت حدود ۸۰۰ هزار قطعه در هر دوره پرورشی و تولید سالانه حدود ۱۱ هزار تن در استان اصفهان فعال است.
استان اصفهان رتبه اول تولید گوشت بوقلمون کشور را با تولید ۴۰ درصد این نوع گوشت دارد.