پخش زنده
امروز: -
عضو مجمع تشخیص مصلحت؛ سیاست جو بایدن را خلع اقتدار موشکی و نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران و ادامه دشمنیهای چهل سال گذشته علیه کشورمان دانست.
آقای محمد حسین صفارهرندی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در پاسخ به ادعای قابل حل بودن مسائل ایران و آمریکا با روی کار آمدن بایدن، گفت: به جای تحلیل این موضوع باید مردم را به خبرهایی ارجاع دهیم که از زبان این آدم گفته شده؛ بایدن در رقابتهای انتخاباتی درباره کشورمان حرف زده است.
وی افزود: یک جا را پیدا کنید که بایدن گفته باشد اگر سر کار بیایید تحریمهای ترامپ علیه مردم ما را باطل میکند؛ او گفته در صورتی وضع را به شرایط قبل باز میگرداند که درباره قدرت نفوذ منطقهای ایران مذاکره و خلع اقتدارش کنیم یا درباره قدرت موشکی و دفاعی ایران باید بحث شود که چه حقی دارد که بتواند از خودش دفاع کند؟
آقای صفارهرندی در پاسخ به ادعای کسانی که گفتند پیش شرطهای ترامپ برای بازگشت به برجام را نشنیدند، تصریح کرد: باید روی کانالهای دریافتشان شک کنند؛ نمیخواهم بگویم شنیدن این شروط بایدن به شنوایی قوی نیاز دارد؛ باید دانست از چه کانالهایی کسب اطلاع میکنند وگرنه وقتی طرف با زبان خودش این حرف را زده، چطور ممکن است نشنیده باشند؟
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: صریحتر از حرفهای بایدن را مشاورانش گفتند، کسانی که قرار است در آینده در جایگاههای اصلی قدرت آمریکا کنار او قرار بگیرند، آنان ایران را به عنوان برجستهترین تهدید آمریکا قلمداد کردند و گفتند آب شان با ایران در یک جوی نخواهد رفت.
وی افزود: این مواضع رسمی نشان میدهد که همان مسیری را علیه ما طی خواهند کرد که تاریخ چهل سال گذشته، گواه آن است. در این مدت، نیمی از دولتهای آمریکا دموکرات و نیمی جمهوری خواه بودند.
آقای صفارهرندی گفت: نخستین تحریمها علیه کشورمان از زمان حاکمیت دموکراتها اعمال شد، از جیمی کارتر که نخستین تحریمها را اعمال کرد تا کنگره وقت آمریکا که ایران را تحریم و قطعنامه صادر کردند فقط به این علت که عوامل ضدانقلاب جنایتکار در دوره پهلوی را محاکمه و عدالت را اجرا کردیم.
وی افزود: در دوره کلینتون دموکرات نیز سختترین تحریمها اعمال شد و اوباما نیز تحریمهای جدیدی علیه کشورمان وضع کرد و اکنون هم آقای بایدن میگوید همان تحریمهای سخت و کوبنده ترامپ را میخواهد علیه کشورمان هوشمند کند.
سیاست دموکرات ها و جمهوری خواهان مشترک و تنها روش هایشان متفاوت است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست دموکراتها و جمهوری خواهان در اعمال سختی علیه کشورمان را مشترک، اما با روشهای متفاوت دانست و گفت: اوباما وقتی به قدرت رسید چند نامه به رهبر معظم انقلاب نوشت و تا جایی که میدانم ایشان هم به یکی از نامهها پاسخ دادند.
آقای صفارهرندی افزود: اوباما با ارسال آن نامهها میخواست وانمود کند که با دیگر روسای جمهور آمریکا فرق دارد البته تهدید هم کرده بود و ما هم متناسب با آن، پاسخ دادیم.
وی گفت:، اما رفتار اوباما را ببینید؛ چند ماه پس از آن مکاتبات در انتخابات ۸۸ که فتنهای روی داد و آمریکاییها در آن دخیل بودند به محض آن که دیدند که اوضاع داخلی ما آشفته شد از آن ژستی که گرفته و مدعی بودند که میخواهند بنای جدیدی در روابط با ما ایجاد کنند یکباره پس کشیدند و فرماندهی میدانی عملیات شبه کودتا را بر عهده گرفتند.
آقای صفار هرندی با اشاره به حمایت صریح وزیر خارجه دولت اوباما از فتنه گران در سال ۸۸ افزود: خانم کلینتون همان زمان گفت «به رزمندگان راه آزادی در خیابانهای تهران میگوییم که به پیش روید ما حامی شما هستیم».
وی حمایت آمریکا از فتنه گران را با ادعاهای اوباما در نامه اش به رهبر معظم انقلاب متضاد دانست و گفت: خنده دار است اگر کسی فکر کند روش دموکراتها با جمهوری خواهان فرق دارد؛ البته صورت ظاهرشان متفاوت است، اما هدف اصلی شان یکی است.
این تحلیل گر مسائل سیاسی افزود: معروف است که فقط جمهوری خواهان جنگ طلب اند درحالی که بسیاری جنگها چه در منطقه ما و چه در جهان در دوره دموکراتها آغاز شد و اوج گرفت چنان که مقدمات جنگ ویتنام در دوره کندی دموکرات فراهم شد؛ زمان جانسون دموکرات به اوج رسید و در دوره نیکسون جمهوری خواه تمام شد.
چنین نیست که بگوییم فقط جمهوری خواهها جنگ طلب اند
آقای صفارهرندی گفت: چنین نیست که بگوییم فقط جمهوری خواهها جنگ طلب اند در همین منطقه غرب آسیا مقدمات جنگ علیه عراق و افغانستان در دوره کلینتون فراهم و بسیاری بحرانها مانند بحران داعش در دوره آنان آغاز شد.
وی افزود: منطقه غرب آسیا در دوره اوباما به هم خورد و خانم کلینتون اذعان کرد که «ما داعش را به وجود آوردیم» و آقای ترامپ نیز خطاب به اوباما به طعنه گفت «چیزی که شما به وجود آوردید گریبان ما را گرفته است و نمیدانیم چه کارش کنیم».
آقای صفارهرندی با اشاره به ادامه سیاستهای مداخله جویانه دولت اوباما در دوره ترامپ تاکید کرد: با این حال؛ چشم مان را بر تحولات نمیبندیم و باید بیشترین ارتباط را با دوستان برقرار کنیم؛ نباید همه کشورها را فدای یک کشور کنیم.
وی تصریح کرد: دولت، رابطه بسیاری کشورها را فدای رابطه خیالی با آمریکا و غرب کرد درحالی که اگر روابط تجاری را با کشورهای همسایه سامان میدادیم ۳۰ برابر رابطه با اروپا، عایدی کسب میکردیم، اما به آنان دل بستیم تا گوشه چشمی به ما نشان دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این درحالی است که همین اروپا در دشمنی علیه ما آن قدر متعصب است که حتی حاضر نشد، خروج آمریکا از برجام را محکوم کند و حال آن که تا پرندهای در این جا پر میزند فوری علیه ما قطعنامه صادر میکند.