وب گردی
دعای سِمات و فضیلت آن
دعای سمات یکی از ادعیه بسیار مجرب در اسلام است و برخی بر این باورند که دعای سمات دربرگیرنده اسم اعظم الهی است.
به گزارش
خبرگزاري صداوسيما؛ دعای سمات یکی از ادعیه بسیار مجرب در اسلام است. رفع گرفتاری، نزدیک شدن به خداوند و دفع شر همسایه بد از جمله خواص دعای سمات هستند. برخی بر این باورند که دعای سمات دربرگیرنده اسم اعظم الهی است.
مسلمانان به توصیه پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) در مواجهه با مشکلات یا به منظور نزدیک شدن به درگاه الهی و بهره مندی از دریای الطاف خداوند به ادعیه و زیارات مختلف روی میآورند. دعای سمات یکی از ادعیه نام آشنا در میان شیعیان است که درست مانند دیگر دعاهای مجرب جایگاه معنوی بالایی در اسلام دارد. بزرگان و پیشوایان دین در احادیث به خواص دعای سمات اشارات فراوانی داشتهاند که همین مسئله باعث محبوبیت دعای سمات در میان مسلمانان شده است.
آشنایی با دعای سماتدعای سمات دارای دو اسم است. این دعا در میان مسلمانان به نامهای «سمات» و «شبور» شهرت دارد. سمات یعنی «اسمها». علت نام گذاری این دعا به نام سمات این است که نامهای خداوند در متن آن بسیار تکرار شدهاند و منظور از اسمها، اسمهای خداوند باری تعالی است. یکی از باورهای اشتباه درباره دعای سمات در مسئله تلفظ اسم آن است. سِمات در اصل به کسر سین تلفظ میشود. برخی بر این باورند که علت این نام گذاری این است که دعای سمات یا شبور در اصل عطایی است از جانب پروردگار که در اختیار مؤمنین قرار داده شده است. در رابطه با سند دعای سمات شکی در اعتبار و وثوق آن نیست و راویان شیعه این دعای بلند مرتبه را به نقل از امام محمد باقر (ع) در کتب روایی ذکر کردهاند.
دعاي سمات با نواي حاج مهدي سماواتي
زمان خواندن دعای سماتخواندن ادعیه مستحب است و به همین دلیل مؤمنین در هر زمانی که دوست داشته باشند میتوانند دعا بخوانند، اما برای بهره مندی کامل از خواص دعای سمات بهتر است به توصیه ائمه (ع) درباره زمان خواندن دعای سمات عمل کنیم.
طبق روایاتی که در این باره وارد شدهاند بهترین زمان برای خواندن دعای سمات
عصر جمعه (نزدیک به غروب آفتاب) است. همچنین این زمان نه تنها برای خواندن دعای سمات، بلکه برای خواندن ادعیه دیگر نیز زمان مناسبی است، زیرا زمان اجابت دعا است. حضرت فاطمه زهرا (س) در این هنگام فردی را به پشت بام میفرستاد تا نزدیک شدن غروب جمعه را اطلاع دهد و این زمان را زمان اجابت دعا معرفی میکردند.