پخش زنده
امروز: -
۷۰ درصد مالیات کشور به صورت خوداظهاری دریافت می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در جلسه بررسی مشکلات مالیاتی مهاباد گفت: هم اکنون با همکاری اصناف مختلف ۷۰ درصد مالیات کشور به صورت خوداظهاری دریافت می شود و در دو سال آینده این مقدار به ۹۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
محمد مسیحی افزود: اخذ مالیات به صورت خوداظهاری موفقیت بسیار مهمی برای این بخش به حساب می آید و انرژی آزاد شده از مالیات خوداظهاری صرف مقابله با فرارهای مالیاتی در کشور خواهد شد.
مسیحی تصریح کرد: فعالان اقتصادی درصورت ارائه ندادن اظهارنامه مالیاتی در زمان مشخص شده قانونی، علاوه برمحرومیت از تسهیلات و معافیت مالیاتی، مشمول جرایم قانونی غیرقابل بخشش نیز خواهند شد.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: در شرایط شیوع ویروس کرونا دولت حامی صنوف آسیب دیده ناشی ازبیماری کووید ۱۹ است و امسال مالیات برحسب درآمد از این واحدها اخذ خواهد شد و واحدهای صنفی متضرر و تعطیل از جمله رستورانها و تالارهای پذیرایی شامل بخشودگی مالیاتی میشوند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مردم مهاباد از پراخت مالیات استقبال میکنند اما باید عدالت در پرداخت مالیات اجرا شود تا به این اعتماد مردم لطمه وارد نشود.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانغربی هم گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا و متضرر شدن واحدهای صنفی مختلف، ۶۰ درصد مشاغل در استان از پرداخت مالیات معاف شدهاند.
حسن کوماسی افزود: درشرایط کنونی بسیاری از واحدهای صنفی از جمله تالارهای پذیرایی، فروشگاههای البسه،کیف و کفش به دلیل وضعیت بازار، متضرر شده و بخشی از آنها از مالیات معاف شده و مالیات این بخش بر مبنای شاخص های سال ۹۷ دریافت می شود.
کوماسی، با بیان اینکه هیچ واحد تولیدی و صنعتی به دلیل مالیات در استان تعطیل نشده است، افزود: تلاش می شود در شرایط کنونی اقتصادی با مساعدت و قسط بندی مالیات، مشکلی برای کارفرمایان به وجود نیاید و از تعطیلی واحدها جلوگیری شود.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانغربی اضافه کرد: با توجه اینکه مهاباد ازجمله شهرهای گردشگری استان است و واحدهای گردشگری این شهرستان نیز در این شرایط متضرر شده اند به همین دلیل ۶۴ درصد واحدها از پراخت مالیات معاف شدند.
جلال محمودزاده افزود: با توجه به گردشگرپذیربودن مهاباد بسیاری از صنف خدمات این شهرستان در شرایط شیوع کرونا، آسیب دیده و باید در زمینه اخذ مالیات از این صنوف این موضوع مدنظر قرار گیرد تا باعث تعطیلی این واحدها نشود.
محمودزاده، با اشاره به درآمد دولت در بودجه سال آینده کشور هم گفت: درآمد دولت در بودجه سال آینده بر اساس صادرات دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز تعیین شده در حالیکه تحقق این رقم بسیار سخت است.
وی افزود: پیش بینی میشود بخشی از این کسری بودجه از طریق مالیات جبران شود و این امر میتواند بر اصناف و واحدهای تولیدی که یکی از منابع تأمین کننده مالیات کشور هستند فشار مضاعف وارد کند.
سرپرست فرمانداری شهرستان مهاباد هم در این جلسه گفت: مهاباد یکی از قطبهای مهم بهداشتی و درمانی در جنوب آذربایجانغربی است و باید بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
عارف خدرلو افزود: با توجه به طولی بودن آذربایجانغربی و مسافت زیاد شهرستانهای جنوبی بسیاری از شهروندان ساکن در این شهرستانها برای انجام خدمات پزشکی و درمانی به مهاباد سفر میکنند و به همین دلیل باید در زمینه تأمین امکانات لازم به آن توجه ویژه شود.
در ادامه این نشست مسایل و مشکلات حوزه مالیات این شهرستان و بررسی پروندههای مالیاتی با حضور کارشناسان بررسی شد و نمایندگان بازاریان و اصناف با تبادل نظر و بیان مشکلات خواستار متناسب سازی میزان اخذ مالیات با درآمدشان شدند.