به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، اقبال میهمی با اشاره به اینکه اسب کرد در مناطق کردنشین یکی از نژادهای اسب اصیل ایران است افزود: در چند سال اخیر نژاد اسب کرد ثبت ملی شده و در کنار آن ۱۳ اسب کرد ثبت ملی شده است.
میهمی گفت: بازیهای بومی محلی و اسب کرد در کردستان به عنوان میراث معنوی ثبت ملی شده است.
دبیر هیات سوارکاری استان کردستان با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره بومی محلی در روستاها به احیا فرهنگ سوارکاری کمک میکند، گفت: در چند سال اخیر ۹ دوره مسابقات قهرمانی استقامت کشور در استان و نیز حدود چهار دوره جشنواره زیبایی اسب کرد به صورت ملی در بیجار برگزار شد.
میهمی با بیان اینکه توسعه ورزش سوارکاری جزو برنامههای هیات سوارکاری استان است، همگانیکردن این ورزش را مرهون عنایت و توجه ویژه مسئولان دانست.
میهمی با اشاره به داشتن مجوز باشگاه سوارکاری در استان گفت: هم اکنون راهاندازی هشت باشگاه سواری در دست اقدام است، و تاکنون یک باشگاه در مریوان و دو باشگاه در بانه راهاندازی شده است.
به گفته وی، در شهرستانهای کامیاران و بیجار نیز هر کدام یک باشگاه وجود دارد.
میهمی، شهرستانهای سنندج را در زمینه سوارکاری فعال توصیف کرد و افزود: شهرستانهای بیجار، بانه، کامیاران و مریوان نیز در سوارکاری فعالیت میکنند.
دبیر هیات سوارکاری استان کردستان بر برنامهریزی درست با کمترین زمان برای تعین اسب کرد تاکید کرد و گفت: در این راستا باید با مدیریت صحیح کاربریهای مناسب اسب کرد تعریف و معرفی شود.
وی ورزش سوارکاری را جزو ورزشهای پرهزینه دانست و گفت: از آنجا که اعتبارات ورزش و جوانان اندک است، حمایتهای مالی این اداره کل پاسخگوی نیاز این ورزش نیست.
میهمی رشد و توسعه سوارکاری در کردستان را نیازمند حمایت بخش خصوصی دانست و گرفت: تامین زمین سوارکاری نیازمند سرمایهای حدود ۱۰ میلیارد تومان است.
میهمی تعداد ورزشکاران فعال در سوارکاری را ۵۰۰ ورزشکار ذکر کرد و افزود: این تعداد در این رشته ورزشی فعالیت مستمر و حرفهای دارند.
وی همچنین، فعالیت بانوان در سوارکاری را چشمگیر توصیف کرد و افزود: این ورزش در میان بانوان علاقمندان خاص خود را دارد.