پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان غذا و دارو: هر داروی جدیدی که در حوزه کرونا در جهان مطرح میشود میتوانیم در کمتر از دو ماه در داخل کشور تولید کنیم.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر شانه ساز در ارتباط زنده تلویزیونی، افزود: در سالهای اخیر با ارتقای توان داخلی توانستیم میزان واردات دارو را که سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد مصرف داخلی بود امروز به کمتر از ۱۵ درصد کاهش دهیم و توان صنعت داخلی را بالا ببریم.
وی گفت: در حوزه غذا هم صدور مجوزهای ورود مواد اولیه و محصولات به کمتر از ۲۴ ساعت تقلیل پیدا کرده است و امروز از هزار و ۵۰۰ پروانهای که تا ۶ ماه پیش در نوبت بودند به عدد صفر رسیده ایم و هر پروندهای که تکمیل باشد در همان روز مجوز خود را دریافت میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: درخصوص تولید ماسک هم کمیت را افزایش و هم کیفیت ماسکها را ارتقا داده ایم بطوری که اکنون از تمام تولیدکنندهها خواسته شده است تا حتما از پارچه ملت بلون در ماسکهای خود استفاده کنند تا بتوانند مجوز توزیع بگیرند.
آقای دکتر شانه ساز گفت: این هفته بیش از دو میلیون عدد انسولین را وارد بازار کردیم و مشکلات واردات انسولین حل شده است تا بیماران دچار کمبود انسولین نشوند.
وی درباره تولید واکسن کرونا در داخل کشور، افزود: چندین شرکت داخلی مشغول تولید واکسن کرونا هستند که یکی از آنها به فاز انسانی رسید و شرکتهای دیگر هم در حال تکمیل مراحل برای ورود به مرحله انسانی هستند.
واکسن کرونا به موقع تامین میشود
رئیس سازمان غذا و دارو از رفع مشکل کمبود انسولین در کشور خبر داد و گفت: واکسن کرونا نیز به موقع در ایران تامین میشود. مسیر تولید داخل و خرید خارجی واکسن نیز به دقت دنبال و از طریق وزیر بهداشت اعلام میشود.
آقای دکتر محمدرضا شانه ساز امروز در نشست خبری برخط که از محل وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: نگرانی از کمبود انسولین در کشور با برنامه ریزیهای انجام شده برطرف شد. این هفته دو میلیون انواع انسولین وارد بازار شد. مشکلات و مسائل کوچکی در زمینه تولید داخل برند خارجی بود که با تواففات انجام شده مشکل حل شد و امیدواریم نگرانی انسولین هم بر طرف شده باشد.
وی ادامه داد: توزیع انسولین نیز براساس دستورالعمل ابلاغ شده در داروخانهها در مرحله اول با کد ملی انجام میشود به این ترتیب خروج انسولین از زنجیره رسمی را نخواهیم داشت و مشکلات مدیریت توزیع آن از طریق سامانه "تی تیک" حل شد و تا دو ماه آینده میتوانیم این روش توزیع را در همه داروخانههای کشور انجام دهیم که صف انسولین بر طرف شود.
آقای شانه ساز درباره تامین واکسن کرونا نیز گفت: یکی از تولیدکنندگان واکسن کرونا در داخل به مرحله انسانی رسید و مطالعه بالینی آن شروع شد. تولیدکنندگان دیگری هم در حال تکمیل مدارک هستند که وارد فاز انسانی شوند، البته درمورد واکسن کرونا شخص وزیر بهداشت هر هفته و هفتهای چندبار این موضوع را رصد میکنند. ترجیح ما این است که درباره واکسن اطلاعات از زبان وزیر بهداشت اعلام شود.
وی گفت: البته در مورد تامین ارز از طریق بانک مشکلی نداریم و امیدواریم شاهد هیچ نوع کمبودی از انواع واکسن کرونا و اقلام پزشکی دیگر در کشور نباشیم.
دکتر شانه ساز درباره تولید و خرید خارجی واکسن کرونا نیز افزود: درخصوص واکسن اجازه دهید وزیر بهداشت توضیح دهند. مطمئن باشید همه آنچه در زمینه تولید و واردات واکسن کرونا لازم باشد وزیر بهداشت به مردم اعلام میکند. در مجموع به صورت شبانه روزی به دور از در نظرگرفتن روزهای تعطیل کار تولید واکسن در کشور انجام میشود و در این باره قطعا مشکلی نخواهیم داشت.
وی گفت: جزئیات را وزیر بهداشت اعلام میکند، زیرا وی هفتهای چند بار این مسیر را دنبال میکند و اطلاعات کافی دارد. در این زمینه متخصص هستند و سابقه طولانی در حوزه داروسازی کشور دارد.
دکتر شانه ساز ادامه داد: به هر حال عدهای خارج نشین بیشتر از مردم داخل کشور نگران این موضوع هستند. هنگامی که اطلاعات لازم منتشر شد، این افراد هم اخبار موثق را دریافت خواهند کرد. در هر صورت واکسن کرونا به موقع دریافت میشود. از بابت واکسن نگرانی نداریم. مشکل اقتصادی و مالی نداریم. مطمئن باشید قطع شدن دیرتر زنجیره بیماری کرونا اتفاق نمیافتد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در داخل کشور نیز چند گروه عمده به روشهای مختلف برای تولید واکسن کار میکنند و واقعا در این حوزه کمتر کشوری در دنیاست که مانند ایران به روشهای متنوع کار تولید واکسن کرونا را دنبال کند. از هر کشوری که بتواند صلاحیت لازم را از نظر سازمان غذا و دارو کسب کند برای خرید واکسن استقبال میکنیم.
۵ تولیدکننده رمدسیویر در ایران
دکتر شانه ساز درباره تامین رمدسیویر و بازار قاچاق آن گفت: در مورد رمدسیویر تولید سریع این دارو در کشور نشان دهنده ظرفیت بالای داروسازی بومی کشور ماست که توانستیم این دارو و سایر داروهایی که نامزد درمان کرونا بودند در کشور تولید شدند.
وی افزود: اکنون ۵ تولید کننده رمدسیویر در کشور داریم. دو سه تولید کننده دیگر هم در صف مجوز تولید هستند و درحضوص صادرات این دارو هم متقاضی داریم. اگر همکاران حوزه معاونت درمان اعلام کنند که نیاز ندارند و ظرفیت پر شده است صادرات این دارو هم انجام میشود.
۵ مجوز داروی سنتی کرونا فقط برای مطالعه بالینی
دکتر شانه ساز درباره تایید داروی امام کاظم (ع) و داروهای طب سنتی دیگر گفت: در مورد داروهای طبیعی که پایه غیر شیمیایی دارند چهار یا پنچ مجوز برای مطالعات بالینی دریافت کردند کارشان به صورت کاملا علمی انجام میشود.
وی افزود: کسانی که در این زمینه حرفهایی دارند بدانند که باید فرایند تولید دارو از نظر سلامت، ایمنی، اثربخشی و آسیب نرساندن به بیمار را مانند بقیه داروها طی و بتوانند بیمار را درمان کنند یا علایم را کم کند. باید بتوانند خودشان را ثابت کنند. در این مورد باید بررسی کنیم که چقدر ادعاها صحت دارد.
آقای شانه ساز افزود: ما در ایران شیوه نامههای تولید داروهای گیاهی را بر اساس پروتکلهای بین المللی بومی سازی کردیم تا در مدیریت کرونا از ظرفیت و توانایی طب سنتی هم استفاده کنیم.
وی گفت: کسانی که در این زمینه فعالیت میکنند و حرفی دارند باید بیایند و مجوز و کد اخلاق و مطالعه بالینی و نیز مجوزهای لازم را برای آزمایش دارو بگیرند و اگر مراحل علمی را طی کردند به آنها هم مانند سایر داروها مجوز تولید داده میشود. اما اگر بگویند این دارو را به اقوام و خویشان دادیم و اثر کرد قابل قبول نیست. چون اصلا هم معلوم نیست اقوام آنها چه داروهای دیگر هم مصرف کرده اند.
دکتر شانه ساز افزود: مدعیان تولید این داروها باید از فرمتهای استاندارد وزارت بهداشت تبعیت کنند و اگر مدارک و مستندات آنها کامل بود و کد اخلاق را گرفتند میتوانند مجوز مطالعه بالینی و تولید بگیرند.