به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ گی پارملن رئیس جمهور جدید سوئیس در مصاحبه با روزنامه سونتاگسبلیک به ارتکاب برخی اشتباهات در مدیریت همه گیری کرونا اذعان کرد.
پارملن تاکید کرد:" در فاصله ژوئیه تا سپتامبر ما شیوع ویروس کرونا را کم اهمیت شمردیم و اوضاع را جدی نگرفتیم. تصور ما این بود که خیلی راحت میتوانیم شیوع ویروس را مهار کنیم. "
پارملن اول ژانویه امسال کار خود را در عالیترین مقام سیاسی سوئیس آغاز کرد، اما وی از یک سال پیش در سمت مشاور اقتصادی فدرال سوئیس نقشی مهم در مدیریت بحران کرونا ایفا کرده است. پارملن در ریاست یک ساله خود بر کنفدراسیون سوئیس نیز همچنان مشاور اقتصادی فدرال باقی خواهد ماند.
سوئیس در موج اول کرونا بر خلاف برخی همسایگانش تا اندازه زیادی از این همه گیری در امان ماند، اما از پائیز گذشته با شیوع سریع و گسترده این بیماری مواجه شده است.
در هفتههای اخیر این کشور ۸.۶ میلیون نفری هر روز به طور متوسط بیش از چهار هزار مورد جدید ابتلا به کووید- ۱۹ ثبت کرده و هر روز نزدیک به یکصد نفر از شهروندان این کشور جانشان را به خاطر کرونا از دست داده اند.
واکسیناسیون کووید ۱۹ در برخی کانتونهای این کشور شروع شده است، اما سرعت آن هنوز پائین است. مسئله نگران کنندهتر برای سوئیسیها این است که پای نوع جهش یافته کرونا که اولین بار در انگلیس مشاهده شد، به سوئیس نیز باز شده است. پنج مورد ابتلا به این این ویروس جدید در سوئیس گزارش شده است.
پارملن که از اعضای حزب راست عوام گرای یو دی سی محسوب میشود، اذعان کرد هماهنگی دولت فدرال با کانتونها که بخش عمده مسئولیتها را در مدیریت همه گیری کرونا بر عهده دارند، همیشه کار آسانی نیست. گاهی اوقات شورای فدرال مجبور است برای هماهنگ کردن مبارزه با پاندمی کرونا در سطح ملی، ابتکار عمل را به دست گیرد.
به گفته پارملن این مشکل زمانی بیشتر مشهود شد که دسامبر سال ۲۰۲۰ دولت فدرال تصمیم گرفت یک رشته تدابیر پیشگیرانه سخت را برای مهار شیوع ویروس کرونا به اجرا گذارد. در آن زمان کانتونهای فرانسوی زبان از این مسئله ابراز نارضایتی کردند که دولت به تلاشهای هفتههای اخیر آنها وقعی ننهاده و در قبال آنها رفتار مشابه با کانتونهای آلمانی زبان که با شیوع شدید ویروس کرونا مواجه هستند، داشته است.
در نهایت بین مناطق و دولت فدرال مصالحه حاصل شد، اما تدابیری که به اجرا گذاشته شد کارآیی لازم را نداشت.
پارملن افزود: در اتخاذ و اجرای تدابیر ضدکرونا همواره سلامت جسمانی و روانی شهروندان و وضعیت اقتصاد مدنظر قرار میگیرد به همین علت این تدابیر همیشه کاملا درست یا کاملا نادرست نیستند.
در حالی که ظرفیت بیمارستانهای سوئیس نزدیک به اشباع است، رئیس کنفدراسیون سوئیس در پایان گفت: شورای فدرال توصیهها و هشدارهای دانشمندان را درباره موج سوم بیماری جدی میگیرد.