به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپوتنيک، وانسا بارایتسر قاضی منطقهای انگلیس قرار است دوشنبه ۴ ژانویه درباره سرنوشت جولیان آسانژ تصمیم بگیرد و احتمال استرداد بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکیلیکس به آمریکا که وی در آنجا به جاسوسی متهم خواهد شد وجود دارد.
این قاضی تصمیم خود در مورد استرداد احتمالی آسانژ را دوشنبه ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی در دادگاه اولد بیلی لندن اعلام خواهد کرد. تیم حقوقی آسانژ بارها اعلام کرده است، پیگرد قضایی بنیانگذار ویکیلیکس توسط آمریکا " اقدامی فوق العاده، بی سابقه و سیاسی و انکار آشکار حق وی برای داشتن آزادی بیان و تهدیدی اساسی برای آزادی مطبوعات در سراسر جهان است. "
به گفته مدافعان آسانژ، وی از طیف وسیعی از مشکلات بهداشت روان به ویژه تمایل به خودکشی رنج میبرد که اگر در آمریکا زندان شود، این وضعیت بدتر خواهد شد. وکلای آسانژ ادعا میکنند وی احتمالا در زندان بدنامی در ایالت کلرادو زندانی خواهد شد که زندانیان سرشناسی دوران محکومیت خود را در آنجا سپری میکنند. دولت آمریکا این استدلال را مطرح میکند که موضوعات مطرح شده توسط تیم آسانژ در روند رسیدگی "غیر قابل توجیه" هستند.
وکلای مدافع آسانژ از این دادگاه خواسته اند یافتههای خود را ارائه دهد و در مورد یافتههای ارائه شده نیز میگویند آمریکا در خصوص شکنجه، جنایات جنگی، قتل، نقض قوانین دیپلماتیک و بین المللی مقصر و یک"دولت بی قانون" است. این وکلا میگویند: "موارد اعلام شده در این مراحل دادرسی، قابل توجیه نیستند و هرگز نباید ارائه میشدند. "
چندین شخصیت برجسته مانند آی ویوی هنرمند چینی، پاملا اندرسون بازیگر زن و سارا پیلین نامزد سابق تصدی سمت معاون رئیس جمهور از حزب جمهوریخواه، از ترامپ خواسته اند آسانژ را عفو کند همانطور که رئیس جمهور اخیرا افراد زیادی را بخشیده است.
با این حال، بخششهای ترامپ مورد انتقاد قرار گرفته است، زیرا در میان افراد عفو شده، متحدان جمهوریخواهی هستند که ممکن است پس از کنار رفتن ترامپ از سمت خود با اتهاماتی روبرو شوند. پیمانکاران نظامی شرکت بلک واتر که در خصوص تیراندازی به غیر نظامیان غیرمسلح عراقی در بغداد در سال ۲۰۰۷ محکوم شده بودند نیز عفو شدند.
بنا بر گزارش ها، پس از اینکه ترامپ تعدادی از مجرمان را عفو کرد، درخواستهایی مبنی بر نه تنها بخشش بنیانگذار ویکیلیکس بلکه همچنین بخشش ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا مطرح شده است. اسنودن نیز مانند آسانژ به اتهام افشای اسناد محرمانه در خصوص فعالیتهای غیرقانونی زیرساختهای امنیتی آمریکا با اتهامات جاسوسی روبروست.
بنیانگذار ویکیلیکس با محکومیت احتمالی ۱۷۵ ساله زندان روبروست، زیرا واشنگتن خواستار استرداد وی و رسیدگی به ۱۷ اتهام جاسوسی است. یکی از این اتهامات به سوء استفاده از رایانه مربوط میشود زمانی که ویکیلیکس ده سال قبل مجموعهای از اسناد نظامی طبقه بندی شده آمریکا را منتشر کرد.
این افشاگری که از آن به عنوان بزرگترین افشاگری تاریخ یاد میشود، شامل صدها هزار یادداشت و فایل دیپلماتیک بود که جنایت نظامیان آمریکایی در عملیات نظامی در عراق و افغانستان را فاش میکردند.
بنیانگذار ویکیلیکس اکنون منتظر محاکمه شدن خود در انگلیس است. وی سال گذشته پس از آن دستگیر شد که اکوادور پناهندگی سیاسی را که سال ۲۰۱۲ به او اعطاء کرده بود، لغو کرد.