کاهش ۷ درصدی بارندگی در همدان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان از کاهش هفت درصدی بارش در همدان خبر داد و گفت: هماکنون ۴۰ درصد سد اکباتان پر است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، منصور ستوده با بیان اینکه بارندگی سال جاری نسبت به بلندمدت ۱۵۰ میلیمتر ثبت شده است، افزود: این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل میزان بارندگی ۱۳۹ میلیمتر ثبت شد که این تغییرات در مقایسه با سال گذشته هفت درصد و در مقایسه با بلندمدت ۲۵ درصد است.
وی با بیان اینکه ورودی آب به سد اکباتان هزار و چهار متر مکعب در ثانیه است، اضافه کرد: حجم فعلی سد ۱۳.۴ میلیون متر مکعب، و ۴۰ درصد ظرفیت آن نیز پر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه حجم سد آبشینه ۳.۱ میلیون مترمکعب است که ۶۲ درصد آن پر است افزود: سد آبشینه در مواقعی که اکباتان به هر دلیلی دچار مشکل شود، وارد مدار میشود و حدود ۴۵ تا ۵۰ روز نیاز آب بهداشتی همدان را تامین میکند.
وی با بیان اینکه سد شیرینسو حجم ۳ میلیون متر مکعبی دارد و در حال حاضر ۶۸ درصد این سد پر است که بیشتر کاربری گردشگری دارد، گفت: در حال حاضر سد کلان ۹۲ درصد آب دارد و دارای ظرفیت ۴۱.۵۸ میلیون مترمکعب آب است.
ستوده اضافه کرد: سد سرابی تویسرکان نیز با حجم آبدهی ۵.۹۸ میلیون متر مکعبی هم اکنون دارای ۶۵ درصد آب است و سد شنجور رزن هم با حجم ۱.۲ میلیون متر مکعب ۲۳ درصد از آن پر است.
بیشتر بدانیم:
استان همدان هفت سد مهم دارد که عبارتند از:
سد آبشینه یکی از سدهای استان همدان است. این سد یک سد خاکی با هستهٔ رسی است و بر روی رود آبشینه در قریهی مهرآباد همدان واقع در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر همدان احداث شدهاست.
سد اکباتان مهمترین سد استان همدان است. این سد از پنج کیلومتری جاده همدان به ملایر منشعب شده و راه دسترسی به آن به سمت روستای سنگستان است، بر روی رود آبشینه، پایینتر از محل تلاقی رودخانههای یلفان و رود ابرو احداث شدهاست. این سد بعد از انقلاب ۱۳۵۷ از سد شهناز به سد اکباتان تغییر نام داد.
ارتفاع سد در زمان ساخت ۵۴ متر (از پی) بودهاست و پس از اتمام طرح افزایش ارتفاع، هماکنون ارتفاع سد اکباتان به ۷۹ متر رسیدهاست. ظرفیت فعلی مخزن هم ۳۶ میلیون مترمکعب است.
سد سرابی تویسرکان یکی از سدهای ایران هست که در ۱۰ کیلومتری شرق شهر تویسرکان قرار دارد. این سد از نوع سنگریزهای با هستهٔ رسی است. طول تاج این سد ۲۸۷متر و ارتفاع آن از پی ۷۷ متر و ارتفاع از بستر ۶۹ متر است. حجم بدنه این سد ۱٫۴۶ میلیون متر مکعب، حجم مخزن در شرایط نرمال ۹٫۲۰ میلیون متر مکعب، و حجم مفید آن ۷٫۷ میلیون متر مکعب است.
سد شیرینسو یکی از سدهای استان همدان است که در شهرستان کبودرآهنگ قرار دارد. این سد یک سد خاکی با هستهٔ رسی و بر روی رود شیرینسو احداث شده است.
سد گرین نهاوند یکی از سدهای ایران است و در ۱۹ کیلومتری جنوب شهر نهاوند قرار دارد. قرار است این سد در سال ۱۳۹۷ به بهرهبرداری برسد.
سد کلان یکی از سدهای غرب کشور ایران است که در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی ملایر قرار دارد.
کاربری اصلی این سد تأمین آب آشامیدنی شهر ملایر و تأمین آب کشاورزی اراضی روستاهای شهرستان ملایر بوده است. کاربری شاخص دیگر این سد هم به عنوان یکی از جاذبههای تفریحی و اقامتی منطقه است. بهطور کلی کاربریهای این سد به شرح ذیل است:
تأمین آب آشامیدنی شهر ملایر
تأمین آب کشاورزی اراضی کشاورزی روستاهای شهرستان ملایر
تأمین محل تفرج منطقهای
کنترل طغیان و جلوگیری از خسارات ناشی از سیل