آژیر خطر پیک سوم کرونا در مازندران/ مقصر شیوع کرونا کیست؟
با شروع پیک سوم کرونا در استان مازندران، محدودیتهای کرونایی باید شدیدتر شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، با گذراندن پیک سوم کرونا در کشور و رسیدن بسیاری از استان ها به نقطه ایمن اما در استان مازندران روند به گونه ای دیگر پیش می رود.
از زمان اجرای محدودیتهای کرونایی از ابتدای آذرماه تاکنون، روند افزایشی ابتلای به کرونا در مازندران، نگرانی های بسیاری به همراه داشته است.
به گفته دکتر علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، استان مازندران به نوعی وارد پیک سوم بیماری شده بطوریکه، ۴ شهر قرمز در کشور داریم که مربوط به استان مازندران است ساری، آمل، سوادکوه شمالی و رامسر همچنان قرمز هستند و نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
این نگرانی ها وقتی بیشتر می شود که بدانیم تنها در ۱۰ روز گذشته در رامسر که یکی از ۴ شهر قرمز مازندران است، ارابه مرگ کرونا جان ۱۲ نفر را گرفته است و همچنین شهرستانهای فریدونکنار، نکا، بابل و قائم شهر در آستانه تبدیل شدن به وضعیت قرمز قرار دارند.
استاندار مازندران دیروز در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان با بیان این که در ماه گذشته؛ قریب به اتفاق استانهای کشور درگیر موج و پیک سوم شدند، افزود: بر این اساس، ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیتهای ویژهای را در قالب طرح جامع مدیریت هوشمند اعمال نمود که پس از چند هفته آمار این استانها روند کاهشی پیدا کرد.
احمد حسین زادگان با اشاره به اینکه مازندران بخاطر مساعدت و همراهی خوب مردم، بازار و اصناف و تشدید پروتکلهای بهداشتی در زمان درگیری غالب استانهای کشور، وارد پیک سوم نشد، افزود: متاسفانه بخاطر عادی انگاری، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و تجمعات در اشکال مختلف اکنون روند شیوع کرونا در استان افزایشی شده است و اگر رعایت نکنیم به سمت پیک سوم میرود.
او با بیان این که اکنون درگیری مردم ما به ویروس کرونا، به نحوی خانوادگی و دورهمی شده است، گفت: تمام دستورالعملها را به فرمانداران ابلاغ کردیم و مجموعه دست اندرکاران ستاد تلاش دارند تا به مردم اعلام کنیم که نگران رعایت نکردن الزامات بهداشتی هستیم.
استاندار افزود: از مردم انتظار داریم؛ تصور نکنند که شرایط مثل گذشته است و در برخورد با خود و خانواده؛ در رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیت ها، سخت گیرانهتر عمل کنند.
حسین زادگان با بیان این که باید صیانت از گروههای پرخطر، نظیر افرادی که بالای ۶۵ سال سن دارند و افراد دیگری که گرفتار بیماریهای زمینهای هستند، را جدی بگیریم، تصریح کرد: قرنطینه کردن افراد آلوده به ویروس و افراد مرتبط با آنها از دیگر موضوعات جدی است.
او با اشاره به این که مردم ما باید از ورود به هرگونه جمع و ارتباطات غیرضروری پرهیز کنند، گفت: متاسفانه در برخی موارد شاهد قانون گریزیهایی هستیم که حتما با آنها برخورد میشود.
مقام عالی دولت در مازندران با اشاره به این که بر اساس دستورالعملهای ابلاغی پیشین؛ تعداد کارکنان ادارات شهرهای قرمز و نارنجی کاهش مییابد، گفت: امتحانات در تمامی مقاطع تحصیلی بجز موارد کاملا ضروری آنهم با رعایت دقیق قانون و الزامات، مجازی برگزار میشود.
رییس ستاد مقابله با کرونا مازندران با بیان این که برگزاری هرگونه اجتماعات و مراسم تحت هر عنوان که میتواند موجب اجتماع و درگیری شود ممنوع است، گفت: تمام دستگاههای اجرایی و همه نهادهای قوای مختلف در استان مشمول دستور العمل و مصوبات ستاد ملی و استانی هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اما نظر دیگری دارد و معتقد است دورهمی شب یلدا، دلیل روند صعودی بیماران کرونایی در این استان است.
بگفته دکتر موسوی پیک سوم کرونا در مازندران با افزایش ملایم همراه است و اعمال محدودیت های کرونایی در کشور موجب جلوگیری از شیوع شدید تر این بیماری در استان شده است.