آنگلا مرکل گفت
همه گیری کرونا یک بحران تاریخی است
آنگلا مرکل به مناسبت سال نوی میلادی ۲۰۲۱ گفت این همه گیری در واقع یک بحران تاریخی است که به خیلیها مسائل زیادی را تحمیل کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بخش تصویری دفتر صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل گفت: سال ۲۰۲۰ طوری بر ما گذشت که جهان انتظارش را نداشت.
آنگلا مرکل در پیامی که به مناسبت سال نوی میلادی ۲۰۲۱ در شب سال نو منتشر شد، گفت: سال ۲۰۲۰ طوری بر ما گذشت که جهان انتظارش را نداشت و پای یک ویروس ناشناخته به زندگی ما باز شد. این ویروس در جایی ما را از خود متاثر میکند که ما انسانیترین روشها را بر میگزینیم منظورم ارتباطات بسیار نزدیک انسانی، در آغوش گرفتن، صحبت کردن و جشن گرفتن است. به بیانی گویاتر این ویروس، رفتار عادی انسانی را مخاطره آمیز میکند و اقدامات حفاظتی عادت نکرده و غیرمتداول را به امری عادی تبدیل میکند.
سال ۲۰۲۰ یا «سال همه گیری کرونا»، سال فراگیری هم بود. باید در فصل بهار (سال گذشته) روی این ویروس از خود واکنش نشان میدادیم؛ آن موقع که دانش و اطلاعات خاطرجمعی چندانی از آن نداشتیم. باید تصمیماتی را میگرفتیم و آن زمان تنها امیدوار بودیم که این تصمیمات، درست از کار درآیند. همه گیری کرونا یک وظیفه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قرن بود و هست. این همه گیری در واقع یک بحران تاریخی است که به خیلیها مسائل زیادی را تحمیل کرده است.
نباید به عنوان یک جامعه فراموش کنیم که بسیاری از مردمان جان خود را (بر اثر این عفونت ویروسی) از دست دادند؛ بی آنکه در واپسین ساعات حیاتشان، کنارشان باشیم. تنها چیزی که میتوانم بگویم آن است که چقدر تلخ است این حس که به علت کرونا برای عزیزان از دست رفته، عزاداری کرد یا آنکه با تاثیرات و عوارض بعدی یک بیماری، مبارزه کرد؛ به خصوص زمانی که از سوی شماری افراد اصلاح ناپذیر، ویروس کرونا انکار میشود. تئوریهای توطئه نه تنها غیرواقعی و خطرناکند بلکه به طرزی بدبینانه، تمسخرآمیز و بیرحمانه، انسانها را در مقابل هم قرار میدهند. سال ۲۰۲۰ به طور حتم، سال نگرانی و عدم قطعیت بود.
همزمان سال ۲۰۲۰ سالی بود که همکاران ادارات (خانه های) سلامت که به طور غافلگیرانه ای، در کانون مبارزه با این ویروس قرار گرفتند. این را میشد در اشتیاق و شور و هیجان (نیروهای) وزارت دفاع ملاحظه کرد که در هر گوشه و کناری، خدمت میکردند. این مسائل، مبین این واقعیت است که زندگی در یک جامعه بشردوستانه چطور امکانپذیر میشود. منظورم ملاحظه دیگران و رسیدن به درک و بینشی که یک بار هم که شده است باید آگاهانه به حس مشترک باز گردیم. نفس همین رفتار میلیونی هموطنان بود که این راه تاکنون پیموده شده در مسیر همه گیری، تا حدودی راهگشاه بوده است؛ بنابراین لازم است که در سال جدید نیز آن را ادامه دهیم.
تزریق نخستین واکسن به سالمندان، پرستاران، کادر پزشکی فعال در بخشهای مراقبت ویژه (آی سی یو)؛ آنهم نه تنها در آلمان بلکه در تمامی کشورهای اروپایی و بسیار از کشورهای دیگر مرا امیدوار میکند. البته این اولویت دهی، روزانه افراد سالخورده و گروهای شغلی بیشتری را دربر میگیرد و سپس تمامی شهروندانی را که مایل به تزریق واکسن کرونا هستند، شامل میشود. زمانی که اولویت به گروه سنی من نیز رسید، من نیز واکسن خواهم زد. امید ما به دانشمندان در سراسر جهان و همین طور به دانشمندان فعال در آلمان است.
آنها اولین آزمایش قابل اعتماد کرونا را توسعه دادند و حالا نخستین واکسن مورد تایید در اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. این، ناشی از یک کار پژوهشی یک شرکت آلمانی (منظور شرکت زیست فناوری بیو ان تِک است) که اکنون به عنوان یک محصول مشترک آلمانی-آمریکایی تولید شده است. اوگور شاهین و اوزلم تورچی، پایه گذاران این شرکت در شهر ماینتس به من گفتند که در شرکت آنها از شصت ملیت مشغول به کارند. هیچ چیز نمیتواند بهتر از این نشان دهد که همکاری متنوع اروپا و عرصه بین الملل، چنین پیشرفتی را موجب شده است.
اما وظایفی که در دوران این همه گیری بر دوش ماست، وظایفی بسیار بزرگ است. در بسیاری از بافتهای سنتی، کارگران، خویش فرمایان و هنرمندان، بی ثباتی و ترس حاکم شده است. دولت آلمان در این اوضاع اضطراری که کسی در شکل گیری اش مقصر نیست، هیچکس را تنها نمیگذارد. حمایتهای دولتی هرگز به این حد در کشور نبوده است و مقررات مربوط به انجام کارهای پاره وقت از شرایط بهتری برخوردار شدند و به این ترتیب است که فرصتهای شغلی را میتوان حفظ کرد. اگر بخواهیم به این سئوال پاسخ دهیم که آیا در این سال جدید، کرونا همه چیز خواهد بود، باید بگویم خیر. چون در ارتباط با موارد قدیمیتر از کرونا نیز چنین نبوده است. یعنی اینکه فکر کنیم از آغاز این همه گیری است که جهان ما به سرعت و از اساس تغییر کرده است، خیر، این درست نیست.