با شیوع نوع جدید ویروس کووید ۱۹
آغاز سال ۲۰۲۱ در فرانسه، با ترس از کرونا
در فرانسه سال ۲۰۲۱، با ترس از موج دیگری از شیوع کرونا آغاز شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مانند حالتی از آشناپنداری (دژاوو)، سال ۲۰۲۱ برای مردم فرانسه با تهدید خطر افزایش شیوع بیماری همه گیر کووید- ۱۹ آغاز میشود همانطور که سال ۲۰۲۰ با همین تهدید به پایان رسید.
مقامات بهداشتی فرانسه در تلاشند با تقویت اجرای منع رفت و آمد و محدودیتهای قرنطینهای بهتر بتوانند این بیماری همه گیر ویروسی را کنترل کنند.
روز پنجشنبه، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با تبریک فرا رسیدن سال نو به فرانسویها، ابراز امیدواری کرد که پویش واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، سال ۲۰۲۱ را تبدیل به سال خوبی برای مردم کند. وی در عین حال هشدار داد که ماههای اول سال همچنان از این نظر دشوار خواهد بود. به گفته رئیس جمهوری فرانسه بیماری همه گیر ویروس کووید-۱۹، بر مردم و اقتصاد فرانسه دست کم تا بهار امسال سنگینی خواهد کرد.
وی درباره پویش واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر ویروس کووید-۱۹، که به آهستگی پیش میرود، قول داد که اجازه ندهد این کار بی دلیل کند شود. آنهم در زمانی که دولت به دنبال سازش بین کسانی است که در مقابل واکسیناسیون سریع مقاومت میکنند و کسانی که فرانسه را متهم میکند در مقایسه با همسایگانش خیلی کند در این خصوص اقدام کرده است.
واکسیناسیون در اسرع وقت
بیش از ۷۸۰۰۰ نفر تاکنون در آلمان خود را در برابر بیماری همه گیر ویروس کووید-۱۹، واکسینه کرده اند. در ایتالیا این رقم به بیش از ۸، ۳۰۰ نفر میرسد. اما در فرانسه تاکنون فقط ۳۳۲ نفر طبق سایت مستقل کوویدترکر covidtracker، که اعداد و ارقام مقامات بهداشتی سراسر جهان را جمع آوری و منتشر میکند در برابر این بیماری خود را واکسینه کرده اند. این دادهها و آمار و ارقام رسمی منتشر شده، به درستی نشان میدهد که مردم فرانسه به واکسن تولید شده برای پیشگیری از آن یا درباره عوارض احتمالی آن بدبین هستند.
اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه در بیانیهای غافلگیرکننده اندکی قبل از وعده ریاست جمهوری، با اعلام واکسیناسیون برای کادر درمان بالای ۵۰ سال، که در ابتدا قرار بود در مرحله دوم واکسینه شوند نشان داد که این کشور در نظر دارد در زمینه پویش واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، سرعت عمل به خرج دهد. وی پیش از این قول داده بود که با پایان ماه ژانویه شکاف به وجود آمده در این زمینه با کشورهای دیگر را جبران کند.
کاترین هیل متخصص بیماریهای همه گیر صبح جمعه در گفتگو با شبکه خبری تلویزیونی ال سی ایی LCI در پاسخ به سئوالی در همین باره گفت: این خبر بسیار خوبی است، ما باید واکسیناسیون را در اسرع وقت انجام دهیم. ما نباید روی افرادی که واکسیناسیون را رد میکنند متمرکز شویم.
وی در ادامه صحبتهای خود در این باره گفت من واقعا نمیدانم مواردی مانند ویزیت قبل از واکسیناسیون که در این کارزار برای شناسایی موارد منع مصرف، آلرژی یا عفونت و جلب رضایت شخص انجام میگیرد، به چه کار میآید؛ شما فقط باید سئوالات خوبی از کسانی که میآیند واکسینه شوند بپرسید.
پروفسور جیلالی آنانه رئیس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان ریموند پوانکاره در گارچ (او- د- سن) در این باره پا را از این هم فراتر گذاشت و در گفتگو با رادیو فرانس گفت همه داوطلبان فرانسوی برای واکسیناسیون باید بدون اینکه سه یا چهار ماه منتظر بمانید، به این واکسن دسترسی پیدا کنند.
وی از این ابراز نگرانی کرد که برای شبیه شدن چند هفته آینده به ماه مارس سال ۲۰۲۰ همه عوامل لازم جمع شوند که در این صورت واقعاً فاجعه بار خواهد بود.
شرق کشور بیشتر تحت تأثیر قرار گرفته است
مسابقه برای واکسیناسیون در مواجهه با ظهور سویههای جدیدی از ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، که مسریتر به نظر میرسند که در انگلیس و آفریقای جنوبی گزارش شده اند و هر دو این سویههای جدید ویروس کرونا ۲۰۱۹، در فرانسه هم مشاهده شده است، شدت بیشتری به خود میگیرد.
شورای علمی فرانسه روز سه شنبه این هفته اعلام کرد که ترس از بازگشت احتمالی کنترل نشده این بیماری در هفتههای آینده، به ویژه به مناسبت تعطیلات سال نو میلادی، جدی است. به عنوان مثال بر اساس اعلام منابع پلیس، در مارسی یک مهمانی با ۳۰۰ نفر شرکت کننده برگزار شده بودکه البته توسط پلیس شناسایی و برهم زده شد.
بر اساس گزارش بهداشت عمومی فرانسه، طی ۲۴ ساعت گذشته در فرانسه شمار مبتلایان به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، حدود ۲۰۰۰۰ مورد بود. این وزارتخانه هشدار داده است که با این اوضاع و شرایط احتمال افزایش شیوع همه گیری بیماری ویروس کووید-۱۹، در هفتههای آینده در کشور وجود دارد.
در مواجهه با این خطر، دولت که قبلاً اعلام کرد بود درباره بازگشایی اماکن فرهنگی در ۷ ژانویه تردید دارد، محدودیتهای جدیدی را اعلام کرد، از جمله این محدودیتها میتوان به منع رفت و آمد از ساعت ۶ بعد از ظهر روز شنبه در مناطق بسیار آسیب دیده اشاره کرد.
گابریل آتال سخنگوی دولت فرانسه نیز در اظهار نظری اعلام کرد فهرست نهایی ۲۰ بخش از کشور را که شامل محدودیتهای قرنطینهای جدید برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، میشوند در بخش خبری ساعت ۱۳ شبکه خبری تلویزیونی ت اف یک TF۱ اعلام خواهد شد. به گفته وی این مناطق بیشتر در منطقهای واقع در نیمه شرقی کشور، واقع شده اند.
حالا باید دید آیا این اقدام کافی است یا خیر. در اواسط ماه نوامبر، بهداشت عمومی فرانسه اعلام کرد مقررات منع رفت و آمد محلی که یک ماه قبل از آن وضع شده بود، روند بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹ (COVID-۱۹)، را حتی قبل از اعمال محدودیتهای قرنطینهای ۳۰ اکتبر به طور چشمگیری، کند کرده بود.