پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل ستاد دیه کشور از آزادی 10 هزار و 113 زندانی محکوم مالی غیرعمد و غیرکلاهبرداری تا دو ماه دیگر خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای جولایی در نشست خبری گفت: از این تعداد هزار و 500 نفر بدهکار دیه در تصادفات هستند که صندوق تامین خسارت های بدنی و یا شرکت های بیمه باید دیه آنان را بپردازد.
وی افزود: به علت اینکه این صندوق به موقع دیه را پرداخت نکرده است، این افراد به زندان افتاده اند اما با جلسات و هماهنگی های صورت گرفته و با دستور هیئت دولت به صندوق تامین خسارت های بدنی قرار شد دیه این زندانیان پرداخت شود.
آقای جولایی، دیه این زندانیان را ( یک هزار و 500 نفر) بر اساس دیه کامل سال 92 بیان کرد و گفت: این رانندگان از 50 میلیون تا یک میلیارد تومان دیه بدهکار هستند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور اضافه کرد: هشت هزار و 613 نفر بقیه، محکوم مالی از جمله نفقه، مهریه و حوادث کارگاهی هستند که ستاد دیه کشور در تلاش است که این زندانیان آزاد شوند.
وی گفت: از این تعداد (هشت هزار و 613 نفر)، 224 نفر بدهکاران دیه در حوادث کارگاهی هستند که به دلایل غیرعمد محکوم به پرداخت دیه شده اند.
جولایی افزود: از این تعداد 566 نفر بدهکار نفقه، یک هزار و 984 نفر بدهکاران مهریه و پنج هزار و 849 نفر محکومان مالی غیرکلاهبرداری هستند که بر اساس دستورالعمل پنج فروردین امسال به ستاد های دیه، مشمول آزادی می شوند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: از هشت هزار و 613 زندانی مشمول آزادی ، چهار هزار و 812 پرونده را ستادهای دیه سراسر کشور گزارش کرده اند که مجموع بدهی این افراد 638 میلیارد تومان است.
جولایی افزود: سه هزار و 801 زندانی باقی مانده نیز هنوز پرونده شان برای ما فرستاده نشده است.
وی مجموع بدهی هشت هزار و 613 نفر را بیش از یک هزار میلیارد تومان بیان کرد .
جولایی ابراز امیدواری کرد حداکثر دو ماه دیگر خبر آزادی بیش از ده هزار زندانی به مردم اعلام شود.
مدیرعامل ستاد دیه کشور در ادامه گفت: سال گذشته، 9 هزار و 206 زندانی محکوم مالی غیرعمد و غیر کلاهبرداری با پرداخت دیه آزاد شدند.
جولایی افزود: از این تعداد، هشت هزار و 980 نفر مرد و 226 نفر خانم بودند.
وی با بیان اینکه دو هزار و 741 نفر از این زندانیان، بدهکار دیه در جرائم غیر عمد مانند حوادث ناشی از تصادفات منجر به فوت و جرح و حوادث کارگاهی بودند، گفت : شش هزار و 465 نفر محکومان نفقه ، مهریه و چک بودند.
جولایی، مجموع بدهی این زندانیان را هشتصد و 96 میلیارد و 400 میلیون تومان بیان کرد و افزود: بیش از پنجاه و شش درصد طلبکارها و شاکیان ، از حق خود گذشت کردند که طلب آنان 505 میلیارد تومان می شود.
وی با اشاره به حلول ماه رجب که یکی از ماه های حرام است، تاکید کرد: اگر رانندگانی برای بیمه شخص ثالث خود ، الحاقیه نگرفته اند ، همین امروز اقدام کنند تا در صورت تصادف احتمالی ، با مشکل مواجه نشوند.
جولایی با بیان اینکه امسال دیه کامل در ماه های عادی 114 میلیون تومان است، گفت : در ماه های حرام ، این مبلغ به 152 میلیون تومان می رسد.
مدیرعامل ستاد دیه کشور از بیمه مرکزی و پلیس راهنمایی و رانندگی درخواست کرد که اگر برچسب بیمه بر روی خودروها درج شود، خودروهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث مشخص می شوند و از این طریق می توان از تردد این خودروها جلوگیری کرد.
وی درباره بودجه امسال ستاد دیه گفت: هنوز این بودجه تصویب نشده است ، اما سال گذشته 200 میلیارد تومان در بودجه کل کشور برای ستاد دیه در نظر گرفته شده بود که یک چهارم آن پرداخت شد.
مدیرعامل ستاد دیه کشور درباره تاثیر بخشنامه رئیس قوه قضائیه مبنی بر در زندان نماندن زندانیان محکوم مالی غیر عمد و غیر کلاهبرداری در صورت ثابت شدن اعسار آنان افزود : قضات به این بخشنامه توجه می کنند و حتی مرخصی این زندانیان برای همکاری با ستاد دیه برای پرداختن بدهی و یا گرفتن رضایت از طلبکاران تا پایان این ماه ادامه دارد.
جولایی درباره لایحه حمایت از خانواده و تاثیر آن در آزادی زندانیان محکوم مالی غیرعمد گفت: اگر فردی تا 110سکه بدهکار شود ، در صورت اثبات اعسار، به زندان نمی رود اما اگر برای دادگاه اعسار ثابت نشود و اگر دو یا سه هزار سکه هم بدهکار باشد، باید حبس تا از فروش اموالش، بدهیش پرداخته شود.