مکتب سلیمانی و قدرت نرم
سردار سلیمانی نماد قدرت نرم اسلامی است، چرا که قدرت نرم غربی یا جنگ عملیات روانی مبتنی بر دروغ و نیرنگ و کذب است، اما بحث قدرت نرم در مکتب شهید سلیمانی، سراسر مبتنی بر فطرت انسانی، آیات الهی؛ انقلابی گری و ولایتمداری برخاسته از خلوص و صداقت است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: سیر و سلوک و منظومه فکری سردار قاسم سلیمانی که منبعث از تکیه کردن بر قدرت لایزال الهی، فضائل اخلاقی، ایمان راسخ در کنار روحیه ایثارگری و گفتمان عدالت محور است، حکایت از منش سیاسی، فرهنگی و اخلاقی و در مجموع رویه انقلابی گری دارد.
زندگی و فعالیتهای مبارزاتی سردار شهید به دورههای مختلفی چون؛ جوانی و پیروزی انقلاب اسلامی، آغاز دفاع مقدس و خاتمه دادن به شورش کردها، فرماندهی پادگان قدس سپاه کرمان و تاسیس لشکر ثارالله، مبارزه با اشرار و قاچاقچیان، تقویت و گسترش فعالیتهای محور مقاومت در کنار شهید عماد مغنیه، حضور در عراق، سوریه و مبارزه با داعش و حتی دوران پس از شهادت تقسیم میشود. چرا که «او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید.»
شهید قاسم سلیمانی به عنوان فخر و مباهات نظام جمهوری اسلامی ایران و جامعۀ تشیع با افتخارآفرینی در دوران دفاع مقدس و پس از آن حضور در فرماندهی نیروی قدس و نقش آفرینی در دفاع از حرم و مقابله با اقدامات تروریستی دولتهای استعمارگر و خنثی کردن نقشههای آنها در منطقه غرب آسیا به چهرهای بین المللی و نماد مقاومت تبدیل شد که پس از سالها مجاهدت، سرانجام به آرزوی دیرین خود یعنی شهادت رسید.
چنین زندگی درخشان و حیات طیبهای که ناشی از منظومه فکری سردار بود، از وی "ذوالفقار زمان" ساخت. اکنون که جامعه اسلامی از وجود این سرمایۀ ارزشمند بی بهره مانده است، ارائه الگو از شخصیت این شهید والامقام و تبدیل مکتب شهید سلیمانی به مکتبی همگانی و جهان شمول، از ضروریات است.
باید عنایت داشت که کوچکترین غفلت از ظرافتهای پژوهشی از یکسو و سطحی نگری از روش و منش شهید سلیمانی از سوی دیگر، نمیتواند تصویری واقعی و اصیل از شناخت، راه و مکتب وی ارائه دهد. تبیین و ترسیم مکتب سلیمانی بیش از همه نیازمند کار و پژوهشهای جدی است، لیکن در این مجال صرفاً سعی شده که بعضاً مبانی اعتقادی و مولفههای قدرت نرم آن شهید والامقام تبیین شود. چرا که؛
«آب دریا را اگر نتوان چشید… هم به قدر تشنگی باید چشید»
پژوهشگر: فرشته مقدم