براساس بیانات رهبر انقلاب و به مناسبت سالروز شهادت سردار دل ها
مرگ تاجرانه؛ معامله دوجانبه بیدغدغه با پروردگار
براساس بیانات رهبر انقلاب، مرگ تاجرانه یا شهادت، عظمت ملت ایران را به رخ جهانیان کشیده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: شهادت در آموزههای دین اسلام، ارزشی والا و فضیلتی کم نظیر است که پاداشی عظیم دارد؛ شهادت، معامله دوجانبه بیدغدغه با خدای متعال است؛ در این معامله، هم جنس و هم بهای جنس مشخص است؛ جنس، "جان" است؛ جانی که سرمایه اصلی هر انسانی در این دنیای مادّی است؛ بهای جنس نیز، "سعادت ابدی و حیات جاودان در برترین نعمتهای الهی" است: انَّ اللهَ اشتَرى مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم وَ اَموالَهُم بِاَنَّ لَهُمُ الجَنَّة (توبة: ۱۱۱).
همین ارزش والای شهید و شهادت بود که سردار دلها برای رسیدن به آن سر از پا نمیشناخت: " آه! مرگ خونین من! عزیز من! زیبای من! کجایی؟ مشتاق دیدارت هستم... وقتی بوسه انفجار تو، تمام وجود مرا در خود محو میکند، دود میکند و میسوزاند. چقدر این لحظه را دوست دارم. آه... چقدر این منظره زیباست. چقدر این لحظه را دوست دارم. در راه عشق جان دادن خیلی زیباست... خدایا! ۳۰ سال برای این لحظه تلاش کردم. برای این لحظه با تمام رقبای عشق در افتادهام".
اینها جملههایی تامل برانگیز از فرماندهی شجاع و مقاوم، بادرایت، تیزهوش، فداکار، نوع دوست و اهل معنویت و اخلاص و آخرت است؛ فرماندهی که به قهرمان ملی و قهرمان امت اسلامی تبدیل شد و تبلور ارزشهای فرهنگی ایران و ایرانی و اسم رمز برانگیختگی و بسیج مقاومت در دنیای اسلام بود.
این نوشتههای سردار دلاور ایران، دلیلی است بر اینکه ایشان مفهوم "مرگ تاجرانه" را به خوبی دریافته بودند؛ مفهوم والایی که رهبر معظم انقلاب در دیدار خانوادههای شهدا در خرداد ۹۶ به آن اشاره کردند: " شهادت یک مفهوم اینجوری است. ظاهرش را که نگاه میکنید، ظاهر دردناکی دارد ...؛ امّا باطنش چه؟ باطنش فروش یک جنس ضایعشدنی و خرابشدنی و غیرقابلماندن به یک قیمت فوقالعاده بالاست. بنده از قدیم با دوستان در صحبت و سخنرانی و مانند اینها که صحبت میکردیم میگفتم شهادت، مرگ تاجرانه است؛ یعنی در آن زرنگی هست".
رهبر معظم انقلاب در این باره به "تمثیل زیبای یخ و خریدار یخ " اشاره میکنند و میگویند "این جانی که من و شما داریم، همان یخ است، این دارد ذرّهذرّه [از بین]میرود دیگر؛ مگر اینجور نیست؟ ذرّهذرّه دارد تمام میشود.
هر یک روزی که میگذرد، ما به آن سرآمد داریم نزدیکتر میشویم؛ یعنی به قبر داریم نزدیکتر میشویم؛ این دارد روزبهروز [از بین]میرود. حالا چقدر طول بکشد؟ بعضیها این سرآمدشان چهلسالگی است، بعضی پنجاهسالگی است، بعضی هشتادسالگی است؛ بالاخره تمام میشود؛ دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد؛ دارد تمام میشود. حالا [برای]این جنسی که چه شما بفروشی و چه نفروشی بالاخره تمام خواهد شد، یک مشتری پیدا شده و میگوید من این را از تو میخرم، آنهم به بالاترین قیمت میخرم. آن بالاترین قیمت چیست؟ بهشت".
از این روی مرگ تاجرانه یا شهادت که سردار دلها از بن جان خواهان آن بود، نعمت و پاداش بسیار بزرگی است؛ پاداشی که خداوند آن را به بندگان مخلصِ پاکدستِ پاکنهاد ارزانی میدارد: وَ لا تَحَسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللهِ اَمواتًا بَل اَحیآءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقون (آل عمران: ۱۶۹).
همین اخلاص و پاک نهادی و دلاوریِ حاج قاسم بود که رهبر انقلاب ایشان را سردار پرافتخار اسلام و ایران، الگوی درخشان و کم نظیر برای نسل جوان، نمونهای برجسته از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام، الگوی تلاش و نشاط و جوانی، مجاهد عظیمالقدر و مخلص، چهره بینالمللی مقاومت، سردار و فرمانده مبارزه کننده با تروریسم، فرمانده جنگاور و مسلط بر عرصه نظامی، ظرفیتی معنوی برای نظام و الگوی تعهّد و ایمان میدانند و بر لزوم نگاه به حاج قاسم به عنوان مکتب، راه و مدرسه درسآموز، لزوم شناخت ابعاد مادی و معنوی پدیده تشییع باشکوه ایشان و لزوم ادامه داشتن راه و کار او تاکید میکنند.
البته رهبر انقلاب شهادت سردار را فقدان تلخ مینامند و با اشاره به غلبه لطف الهی در این حادثه و از آیات قدرت الهی بودن اصل شهادت سردار، بر شهادت به عنوان پاداش تلاش بیوقفه سردار سلیمانی در همه این سالیان، تاکید میکنند و "تشییع باشکوه و بی نظیر"، "به رخ کشیده شدن زنده بودن انقلاب" و" خضوع دشمنان در مقابل عظمت ملت ایران" را از برکات عظیم این شهادت بر میشمارند.
براساس بیانات رهبر انقلاب، مرگ تاجرانه یا شهادت، عظمت ملت ایران را به رخ جهانیان کشیده است: " عظمت این انقلاب، عظمت این ملّت با این شهادتها ظاهر شده. این «وَ یَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون»، بشارت است؛ بشارتی است که به ملّت ایران دارند میدهند. "
امید جلوداریان پژوهشگر اداره پژوهش خبری