به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از رم، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، ترور سردار سپهبد شهيد حاج قاسم سلیمانی توسط آمریکا را سندی بر رسوایی شعارهای پوچ این کشور در مبارزه با تروریسم خواند.
حمید بیات در آستانه سالگرد شهادت
سردار سپهبد سلیمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «ادی ان کرونوس» ایتالیا، گفت: «شهید سردار سلیمانی، به طور مستمر به دنبال ایجاد صلح و امنیت برای نه فقط مردم ایران بلکه منطقه غرب آسیا و کل بشریت بود. یکی از خدمات بزرگ وی به مردم جهان از جمله کشورهای اروپایی از بین بردن داعش و پایان دادن به سلطه سرزمینی آن در عراق و سوریه بود. از ترور شهید سلیمانی تنها آمریکا، رژیم اسرائیل و تروریستها از جمله داعش خوشحال شدند».
بیات افزود: «ترور شهیدان سردار سلیمانی و فخری زاده دانشمند هستهای ایران که هر دو در چارچوب اقدامات ضد حقوق بشری از سوی دشمنان ایران صورت گرفت، با هدف محروم کردن ایران از ابزارهای قدرت خویش و بی دفاع کردن آن در برابر توطئهها بوده است. سرنخهای جدیدی وجود دارد که ترور شهید فخری زاده توسط رژیم اسرائیل، نزدیکترین متحد آمریکا در منطقه صورت گرفته است که دارای سابقه سیاه و طولانی در اقدامات تروریستی علیه دانشمندان هستهای ایران است».
وی گفت: «آمریکا بعد از این ترورها تلاش زیادی میکند تا با ایجاد تغییر و تحولات در منطقه، ناامنی و بی ثباتی را گسترش دهد و زمینه را برای ظهور جدید تروریستها فراهم کند تا بتواند بازار فروش سلاح و تولیدات نظامی خود را به برخی از کشورهای منطقه گسترش دهد».
بیات در ادامه افزود: «اما جمهوری اسلامی ایران بر خلاف سیاستهای آمریکا به دنبال برقراری ثبات و امنیت با مشارکت کشورهای منطقه است و در غیر این صورت، امکان فعالیتهای گروههای تروریستی با حمایت آمریکا همواره وجود خواهد داشت».
سفیر کشورمان در ایتالیا همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به روابط دوجانبه ایران و ایتالیا و ظرفیتهای بالقوه در توسعه روابط فی مابین گفت: «در صورت رفع موانع موجود از جمله تحریم ها، ایتالیا بار دیگر به جایگاه گذشته خود به عنوان شریک نخست تجاری ایران در جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپا با حجمی بالاتر از گذشته باز خواهد گشت. شرکتهای بزرگ و کوچک ایتالیایی همواره ناخرسندی خود را از وجود تحریمها و موانع مختلف در مسیر روابط اقتصادی دو کشور اعلام داشته و بر آمادگی خود برای تقویت همکاریها پافشاری کرده اند».
بیات همچنین با محکوم کردن استانداردهای دوگانه در بحث حقوق بشر گفت: «مکانیزمهای حقوق بشری طوری طراحی شده اند که میتوانند مورد سوء استفاده سیاسی علیه کشوری که هدف بررسی حقوق بشر است قرار بگیرند. پیروی از چنین استانداردهای دوگانهای موجب شده ماهیت مسائل حقوق بشری تغییر کند و ارزش آن به ابزاری برای پیگیری اهداف سیاسی تنزل یابد».