روانشناس دانشگاه میشیگان:
بیماری مرموز؛ شنیدن رنگها و چشیدن کلمات
اینکه دقیقاً بعضی افراد حس بویایی یا چشایی را چگونه حس میکنند هنوز کاملاً مشخص نیست.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، هیچ آزمایش استاندارد طلایی برای تشخیص وضعیت وجود ندارد، مسئلهای که این بیماری را مرموزتر میکند. بیماری مرموز؛ مبتلایان آن رنگها را میشنوند و کلمات را میچشند
یک روانشناس دانشگاه میشیگان از وجود بیماری مرموزی خبر داد که باعث میشود مبتلایان آن رنگها را بشنوند و کلمات را بچشند.
گروه کوچکی از افراد، احساسات خود را به شیوههای گیج کنندهای درگیر میکنند. برای آنها عدد ۲ ممکن است رنگی از بنفش را تداعی کند. یک نت تیز شنیدنی میتواند حس خراش انگشت را ایجاد کند. برخی از افراد مبتلا به این بیماری، «سینستسی» نامیده میشوند، این افراد حتی کلمات گفته شده را میچشند؛ به عنوان مثال نام سام ممکن است یک عطر و طعم شیرین برایشان ایجاد کند.
اینکه دقیقاً بعضی افراد حس بویایی یا چشایی را چگونه حس میکنند هنوز کاملاً مشخص نیست. هیچ آزمایش استاندارد طلا یی برای تشخیص وضعیت وجود ندارد، مسئلهای که این بیماری را مرموزتر میکند.
دیوید برانگ، روانشناس دانشگاه میشیگان میگوید که او ایمیلهای زیادی درباره اینکه آیا احساسات عجیب و غریب آنها نتیجه تغییرات خاصی است، دریافت میکند. او آن را بیماری «اختلاط حس» میخواند که مهندسی معکوس را بسیار دشوار میکند.
نظریه فعلی بیان میکند که مغز سینستسها دارای ارتباطات اضافی است و زمانی که کلمهای را میبینند، شبکیه و عصب بینایی آنها این اطلاعات را به قشر بینایی میفرستد باعث میشود این حس را از تصویری که میبینند، دریافت کنند.
اتصالات اضافی ممکن است به طور همزمان سیگنالهایی را به مناطق متمرکز بر رنگ و کلمات بفرستند. این مسیرهای اضافی میتوانند اصطلاحات رنگی را به وجود آورند، نتهای موسیقی را مسلح کنند، یا حتی برخی ملاقاتها را با یک نام نسبتاً مزه دار خراب کنند.