پخش زنده
امروز: -
۹۰ درصد از کانونهای ایجاد ریزگردها در دریاچه ارومیه مهار شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در وبینار تخصصی روشهای جمعآوری هرزآبها، آبهای نامتعارف و پسابها در راستای احیای دریاچه ارومیه، افزود: در سال ۱۳۹۳ و قبل از آغاز اقدامات اجرایی ستاد احیای دریاچه ارومیه، مساحتی به وسعت تقریبی ۱۰۰ هزار هکتار به دلیل عقب نشینی آب دریاچه ارومیه از اراضی حساس به فرسایش بادی محسوب میشد.
سرخوشی ادامه داد: علاوه بر اقدامات تخصصی ستاد احیا در کنترل نقاط بحرانی ریزگردها، افزایش ۵۰ درصدی وسعت دریاچه ارومیه و هشت برابری میزان آب آن سبب شد تا بسیاری از اراضی مستعد فرسایش بادی به حالت عادی و سفید بازگردند.
وی تاکید کرد: با اجرای طرحهای عظیم مقابله با ریزگردهای نمکی، ۹۰ درصد از کانونهای ایجاد ریزگردها مهار شده و نگرانیها در حاشیه دریاچه ارومیه برطرف شده که طی سالهای آتی این نگرانیها کمتر و کمتر نیز خواهد شد.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ تا پایان سال ۱۳۹۸ بیش از ۶۷۳ میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با کانونهای بحرانی ریزگردهای نمکی در دریاچه ارومیه مصوب شده است، عنوان کرد: تمامی کانونهای بحرانی گرد و غبار نمکی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه تحت کنترل است.