به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز، مدیر طرح ساخت واکسن کرونا در ستاد اجرایی فرمان امام خمینی رحمت الله علیه گفت: هر 3 نفری که این واکسن را تزریق کرده اند در صحت و سلامت کامل هستند.
جلیلی گفت: فرزندان ما نیز زمانی که واکسن تزریق میکنند ممکن است علائمی مانند تب داشته باشند، همین انتظار در بزرگسالان نیز وجود دارد همچنین در برخی افراد این علائم به صورت خفیف و متوسط وجود دارد.
آزمایش واکسن ایرانی کرونا بر روی انسان 3 مرحله بالینی دارد و در مرحله اول طی 2 ماه روی ۵۶ نفر آزمایش خواهد شد.
نخستین واکسن کرونای تولید دانشمندان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) سه شنبه 9 دی 1399 با تزریق روی 3 داوطلب که همگی از وابستگان ستاد اجرایی هستند وارد مرحله آزمایش انسانی شد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم گفت: تعداد واکسن کرونای ساخت محققان ایرانی که مجوز اخلاق برای ورود مرحله آزمایش انسانی را دریافت کرده اند، تا پایان دی 1399 به 3 واکسن میرسد.
دکتر پیام طبرسی گفت: ۳ فرد دریافت کننده اولین واکسن ایرانی کرونا باید ۷ روز قرنطینه باشند و آزمایش هایی بدهند تا اگر عارضهای نداشته باشند به مرحله دوم تزریق بروند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به این سؤال که این واکسن چه زمانی و طی چه روندی به ۵۳ نفر باقیمانده تزریق میشود، گفت: این طرح شیوه نامه هایی دارد که تیم بر اساس آن پیش میرود.
همزمان مسئولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خط تولید واکسن را هم در مرحله اول با ظرفیت یک و نیم میلیون دُز در ماه آماده کرده اند تا پس آزمایش موفق مرحله انسانی ، بلافاصله تولید انبوه واکسن کرونا آغاز شود.
به گفته مسئولان، از میان 7 گروهی دانش بنیان که تاکنون روی واکسن کرونا تحقیق کرده اند، واکسن کرونای 2 گروه بزودی شناسه اخلاق وزارت بهداشت برای آغاز مطالعات انسانی را دریافت خواهند کرد.
بر اساس اطلاعات، یکی از این واکسن ها را گروه تحقیقاتی در موسسه رازی و دیگری در یک شرکت دانش بینان وابسته به دانشگاه تربیت مدرس زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ثمر رسانه اند.
این واکسن ها بعد از طی کردن مرحله انسانی که حدود سه ماه طول خواهد کشید، باید وارد مرحله تولید صنعتی شوند و در حجم انبوه برای کل کشور واکسن کرونا تولید کنند.