ولادت حضرت سجاد(ع)، امام چهارم شیعیان
۱۴۰۴سال پیش در چنین روزی، پانزدهم جمادی الاول سال ۳۸هجری قمری بنا به قولی، حضرت «علی بن الحسین(ع)» ملقب به «زین العابدین»، از اهل بیت پیامبر(ص)، در شهر مدینه قدم به عرصه گیتی نهاد.
پدر بزرگوار امام زین العابدین، حضرت امام حسین علیه السلام امام سوم شیعیان جهان و مادر گرامی آن حضرت ـ چنان که مشهور است ـ شهربانو دختر یزدگرد آخرین پادشاه سلسله ساسانیان و از نوادگان انوشیروان است. او از بهترین زنان عصر خویش محسوب می شده است.
آن حضرت فرزند سرور شهیدان، حسین بن علی(ع)، بود و در علم، تواضع، مهربانی و مردمداری سرآمد روزگار خویش بود.
از ویژگیهای امام زین العابدین، عبادت و شب زنده داری بسیار بود.
ایشان به خاطر سجدههای طولانی به درگاه خداوند، به سجاد یعنی بسیار سجده کننده و همچنین زین العابدین یعنی زینت عبادت کنندگان لقب یافت.
آن حضرت در محرم سال 61هجري قمري در جريان قيام امام حسين عليه السلام، در سرزمين كربلا حضور داشت اما به علت بیماری نتوانستند در پیکار شرکت کنند
امام سجاد(ع) پس از قیام بزرگ امام حسین(ع) که برای مبارزه با ظلم و فساد انجام گرفت، پیام رسان این نهضت عظیم گردید و در مواقع مختلف جنایات امویان را برملا ساخت.
امامت سيد الساجدين(ع) از سال(61هجرى قمرى) تا سال 95هجرى قمرى استمرار يافت.
حضرت سجاد(ع) بیش از ۳۵سال بعد از واقعه کربلا زندگی کرد و nر محرم سال 95 ه.ق، بنا بر روایات توسط هشام بن عبدالملک اموی به شهادت رسید.
شایان ذکر است که ادعیه عرفانی ایشان در کتابی تحت عنوان «صحیفه سجادیه» گردآوری شده است که از کتب معتبر اخلاقی و عرفانی به شمار میرود.
ضمن عرض تبریک به مناسبت ولادت با سعادت امام سجاد(ع)، سخنی گرانبها از آن حضرت را نقل میکنیم که میفرماید: «حق خدای بزرگ بر تو آن است که او را بپرستی و به او شرک نورزی و، چون از روی اخلاص چنین کنی، خداوند کار دنیا و آخرتت را کفایت میفرماید.»
براى امام زين العابدين عليه السلام ، اين كنيه ها ياد شده است:
ابوالحسن، ابومحمد، ابوبكر، ابوالحسين، ابوعبدالله و ابوالقاسم.
در اين ميان، مشهورترين كنيه آن حضرت نخست ابوالحسن و سپس ابو محمد است.
و اما القاب آن گرامى چنين است:
زين العابدين، سيد العابدين، سجاد، ذوالثفنات، قدوه الزاهدين، سيد المتقين، امام المومنين، زين الصالحين، منار القانتين، الزكى، الامين، و سيد المجتهدين.
مشهورترين القاب آن حضرت، سجاد و زين العابدين مى باشد.