به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا وسیما؛ خانم دکتر مریم رضایی با بیان این مطلب درجمع خبرنگاران افزود: در مطالعات متعددی که در کشورهای مختلف از جمله چین انجام شد، دیابت یکی از ریسک فاکتورهای مهمی است که باعث افزایش عوارض و مرگ و میر میشود.
وی درباره اقداماتی که افراد دیابتی قبل از مبتلا شدن به کرونا باید انجام دهند، گفت: افراد دیابتی باید قند خود را در محدوده نرمال و کنترل شده قرار دهند.
وی افزود: به عنوان مثال افرادی که به دفعات دچار استفراغ و اسهال هستند یا اینکه اشتها و میلی به خوردن ندارند و میزان غذای آنها بسیار پایین آمده، با توجه به قندهایی که چک میکنند، انسولین آنها ممکن است کم شود.
وی با تأکید بر اینکه دیابتیها باید از کم آب شدن بدن جلوگیری کنند گفت: این افراد باید به صورت مکرر و در هر ساعت مایعات بدون شکر یا آب بنوشند، اگر این افراد اشتها ندارند توصیه میشود ۱۵ گرم کربوهیدرات هر یک ساعت یا ۴۵ گرم کربوهیدرات هر ۳ یا ۴ ساعت میل کنند که تمام اینها براساس قندهایی که در منزل چک میکنند، تنظیم شود.
این فوق تخصص غدد افزود: بیماران دیابت نوع یک اگر قند خون آنها بالا باشد ممکن است نیاز شود هر ۴ ساعت کتون ادرار خود را چک کنند، به وفور میبینیم افراد دیابتی در ایام بیماری با توجه به اینکه اشتها ندارند انسولین یا داروی خود را قطع میکنند که نظم قند خون آنها به هم میریزد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است افرادی که استعداد ابتلا به دیابت دارند، در طی بیماری کرونا دچار افرایش قند شوند و یا حتی بیمارانی بوده اند که سابقه دیابت نداشته اند، اما در طی بیماری کرونا دچار افزایش قند خون شده اند، در این رابطه بحثهایی وجود دارد که شاید ویروس کرونا به گیرندههایی روی پانکراس حمله میکند و باعث افزایش قند خون میشود.
این فوق تخصص غدد با بیان اینکه همچنین بیماران کرونا ممکن است تحت درمان با کورتون قرار بگیرند که این داروها نیز باعث افزایش قند خون میشود، یادآور شد: بنابراین بیمارانی که این داروها را مصرف میکنند باید قندشان توسط پزشک معالج کنترل شود.