نشست شورای اشتغال و کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد؛
اعلام آمادگی بانک توسعه تعاون برای حمایت از سرمایه گذاری در استان
بانک توسعه تعاون به هیچ وجه کمبود نقدینگی ندارد و از آمادگی لازم برای حمایت از طرح های اشتغالزا برخوردار است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیر عامل بانک توسعه تعاون در نشست شورای اشتغال و کارآفرینی در یاسوج گفت: در سیستم بانکی کشور تامین مالی طرحها و پروژها از وظایف سیستم بانکی است و این اعتبارات از منابع داخلی و خارجی بانک تامین می شود.
دکتر مهدیان با بیان اینکه منابع بیرونی عمدتا منابع صندوق توسعه ملی است افزود: در اشتغال روستایی از تسهیلات تبصره ۱۸ و ماده ۵۶ و ۹۹ استفاده می شود.
وی گفت: طبق هماهنگی های انجام شده از چهار طرح بازدید شد و یکی از این طرح ها سد تنگ سرخ بویراحمد است که قرار است بخشی از آب شرب شهر یاسوج و برخی شهرهای استان فارس را تامین کند .
مهدیان با بیان اینکه این طرح هم اکنون حدود ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: برای تکمیل این طرح در دو سال آینده به حدود هفتاد میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرعامل بانک توسعه و تعاون کشور گفت: از دیگر طرح های مهم این استان محور ارتباطی یاسوج ـ شیراز است که تسریع در عملیات اجرایی آن نیازمند اعتبار است .
وی به پروژه گردشگری و بومگردی استان اشاره کرد و گفت: هشتاد درصد از این طرح باقی مانده است و در غیاب نماینده اداره کل میراث فرهنگی خواهش کردم تا حداکثر هفته آینده جلسه ای برگزار شود و تسهیلاتی حدود پنج میلیارد تومانی به این طرح اختصاص دهند.
دکتر مهدیان با اشاره به اینکه با همکاری مسئولان در دولت و بانکها می توان شاخص ها را در مناطق مختلف ارتقاء داد گفت: در کهگیلویه و بویراحمد شاخص هایی وجود دارد که می توان بر اساس آن شاخص ها، عملکرد مسئولان را در آن شهر ارزیابی کرد.
وی با بیان اینکه مشکل نقدینگی نداریم ولی برخی محدودیت ها وجود دارد اضافه کرد: باید به بانک هایی که در استان همکاری بیشتری با دستگاهها دارند بیشتر اعتبار اختصاص داد.
معاون اشتغال و کارآفرینی وزیر کار نیز در این نشست با اشاره به اینکه باید تا آنجایی که می توانیم کمک کنیم و به انتظارات مردم جواب دهیم گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار، حدود ۲۳ هزار نفر بیکار جویای کار داریم این در حالی است که در تابستان امسال حدود ۱۳ هزار شغل در بخش های روستایی ایجاد شد.
آقای منصوری با طرح این سوال که فرض کنید هنجارها به همین شکل ادامه پیدا کند و چگونه باید بیکاری را کاهش دهیم، افزود: باید در زمینه فعالیت ها، عرضه و تقاضای نیروی کار بازنگری اصولی ومنطقی را انجام دهیم .
وی با تاکید بر اینکه باید به طرح هایی که برای تکمیل شدن به اعتبار نیاز دارند توجه ویژه داشه باشیم گفت: باید این طرح ها را به دبیرخانه کارگروه اشتغال با هدف نظارت شورای برنامه ریزی ارجاع دهیم و بدون کمک و همکاری همه دستگاهها این مهم میسر نمی شود.
آقای منصوری با تاکید بر اینکه باید همه طرح های نیمه تمام را تکمیل کرد افزود: نباید روندهای فعالیت های اداری باعث تعلل و توقف در اجرای طرح شود .
معاون اشتغال و کارآفرینی وزیر کار به بحث کارورزی و تامین مالی آن اشاره کرد و گفت: برای هر استان سهمیه ای مشخص شد این در حالی است که برای کهگیلویه و بویراحمد این سهمیه نامحدود بوده و هرچقدر مدیرکل کار و رفاه اجتماعی این استان مشخص کرد ما تسهیلات اختصاص می دهیم.
وی با اشاره به اینکه در شش ماه آینده می توانیم به عدد مورد نظر در زمینه اشتغالزایی روستایی برسیم گفت: هم اکنون سهم اشتغال روستایی از سه درصد به بیست درصد رسیده است.
آقای منصوری با بیان اینکه بعد از انقلاب در روستاها زیرساخت های اشتغال را فراهم کردیم ادامه داد: اینکه زیرساخت باشد ولی اشتغال ایجاد نشود فاییده ندارد و باید همه دستگاهها برای اشتغال روستایی وارد عمل شوند.
وی گفت: در حوزه مشاغل خانگی متاسفانه در ۲ سال گذشته به دلیل اولویت قرار گرفتن بحث ازدواج، سهم مشاغل خانگی به ۲۰۰ میلیارد رسید به همین دلیل رئیس جمهور هم دستور داد در این زمینه بازنگری شود.
آقای منصوری با بیان اینکه همشیه تسهیلات اشتغال را برطرف نمی کند گفت: باید اولویت ها را در مناطق روستایی شناسایی کنیم و تسهیلات را برای طرح هایی هزینه کنیم که توجیه اقتصادی و اشتغالزایی داشته باشند.
معاون اشتغال و کارآفرینی وزیر کا با بیان اینکه در برخی مناطق محصولات باغی و دامی داریم و صنعت فراوری و تبدیلی نداریم گفت:
در کهگیلویه و بویراحمد هر شهرستان علاوه بر طرحی هایی که وجود دارد می توانند سه طرح خوب را به ما پیشنهاد بدهند .
وی به ظرفیت های گردشگری و زنبورداری این استان اشاره کرد و گفت: من برای رونق این بخش کارشناس بین المللی در اختیار شما می گذارم تا برای رونق و توسعه این بخش به شما مشاوره دهد.
باید همه انجام و اجرای قوانین شرعی و قانونی را از مسولین بخواهند(حق الناسه)، تا وضعیت مملکت درست شود،.......