به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری رویترز از چیتاگونگ (بنگلاش)، سازمان ملل اعلام کرد در این جابجاییها مشارکت نداشته و از دولت بنگلادش خواسته است اطمینان حاصل کند که هیچ یک از این آوارگان مجبور به اقامت در جزیره "باسان چار" نشده است.
به دلیل تجمع لجن در محل اسکان آوارگان در نزدیکی شهر بندری چیتاگونگ، خطر وقوع سیل در این جزیره زیاد است. "باسان چار" اخیراً یعنی اوایل ماه دسامبر میزبان نخستین گروه ۱۶۰۰ نفری از آوارگان روهینگیایی بود.
حدود ۱۸۰۰ آواره دیگر نیز باید از طریق هفت کشتی نیروی دریایی بنگلادش باید به آنها بپیوندند. عبدالله المامون چودوری (Abdullah Al Mamun Chowdhury)، از افسران نیروی دریایی بنگلادش اعلام کرد: "آماده هستیم مسئولیت آوارگان تازه ورود را بر عهده بگیریم ".
مقامات بنگلادش در جزیره "باسان چار" اقامتگاههای جمعی ساخته اند که میتواند ۱۰۰ هزار نفر را در خود جای دهد. برای محافظت از جزیره در برابر سیل نیز آبریزی به طول ۱۲ کیلومتر ساخته شده است. ابوالقاسم محمد عبدالمؤمن وزیر امور خارجه بنگلادش در گفتگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: "این جزیره کاملاً امن است. ".
دولت بنگلادش همچنین اطمینان داد اسکان مجدد آوارگان به صورت داوطلبانه صورت میگیرد؛ در حالی که آوارگان روهینگیایی گروه اول که اوایل دسامبر به این جزیره منتقل شدند، اعلام کردند مجبور شده اند به "باسان چار" بیایند.
سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: "عدم شفافیت در روند مشاوره با آوارگان، ادعاهایی که این جامعه در مورد مشوقهای مالی ارائه شده به خانوادههای روهینگیایی مطرح میکند که میپذیرند به "باسان چار" منتقل شوند، همچنین فنون وحشت و ارعاب سؤالاتی درمورد روند اسکان مجدد مطرح میکند.
عبدالمومن این ادعاها را رد کرد. وزیر امور خارجه بنگلادش تأکید کرد روهینگیاییها که پذیرفتند انتقال به "باسان چار" منتقل شوند، از این کار بسیار راضی هستند. وی افزود: "گروههای شرور در این باره تبلیغات منفی میکنند".
نخستین انتقال در تاریخ چهارم دسامبر، نگرانیهایی را به ویژه از سوی وزارت امور خارجه آمریکا و توماس اندروز (Thomas Andrews)، بازپرس ویژه سازمان ملل متحد در میانمار به دنبال داشت.
در برابر کارزار سرکوبگرانهای که این جامعه مسلمان در ایالت راخین قربانی آن شده است، بیش از یک میلیون روهینگیایی از شرق میانمار گریختند و به بنگلادش پناه بردند.
در برابر انتقادات سازمان ملل متحد، دولت بنگلادش از این نهاد بین المللی درخواست کرد پیش از تمرکز بر روی شرایط سکونت در "باسان کار"، ابتدا برود و اوضاع را در میانمار ارزیابی کند.