اشتغالزایی ۲۸ هزار نفری با اجرای طرح پتروپالایش مکران
استاندار هرمزگان گفت: با اجرای ابر پروژه پتروپالایش سواحل مکران برای ۲۵ هزار نفر در زمان ساخت و سه هزار نفر در زمان بهره برداری اشتغال ایجاد میشود.
![اشتغالزایی ۲۸ هزار نفری با اجرای طرح پتروپالایش مکران اشتغالزایی ۲۸ هزار نفری با اجرای طرح پتروپالایش مکران](/files/fa/news/1399/10/9/5813734_234.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، فریدون همتی با اشاره به اینکه این پروژه تا سال ۱۴۰۲ به بهره برداری میرسد، افزود: طرح پتروپالایش مکران با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز با سرمایه گذاری ارزی ۶.۵ میلیارد دلار و سرمایه گذاری ریالی ۱۱۷ هزار میلیارد در حال انجام است.
وی گفت: احداث نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک با مشارکت و سرمایه گذاری کشور روسیه با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورویی، توسعه و بهره برداری از اراضی پایین دست سد جگین از طریق واگذاری به سرمایه گذاران بخش خصوصی درحال اجرا است.
همتی افزود: ایجاد هزار و ۷۰۰ هکتار گلخانه در دشت بارق که زیرساخت آن آماده شده و با بهره برداری از آن برای ۸ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد میشود، به عنوان دیگر طرحهای توسعهای در منطقه شرق استان است.
فریدون همتی گفت: صنایع انرژی در کنارههای ساحل و نزدیک به بنادر ورودی و خروجی استان، پالایشگاهای نفت و گاز و صنایع بزرگ و وجود ۱۸ بندر چند منظوره، ۱۴ بندر تجاری و نفتی، شش بندر مسافری و ۲۲ بندر صیادی در استان و همچنین قابلیت استقرار صنایع جانبی و زیربناهای پشتیبان میدان گازی پارس جنوبی در غرب استان امکان بهره گیری از ظرفیتهای حوزه دریایی را چند برابر کرده است.
بیشتر بخوانید: ساخت بزرگترین بندر تجاری کشور در جاسکاستاندار هرمزگان افزود: وجود ۱۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی با احتساب ساحل جزایر و موقعیت ویژه استان از جمله قرار گرفتن در کنارههای دریای عمان و خلیج فارس و نزدیکی به تنگه استراتژیک هرمز و در نهایت دسترسی به آبهای آزاد و بین المللی را از جمله مهمترین فرصتها و ظرفیتهای هرمزگان برای توسعه اقتصاد دریا محور عنوان کرد.
همتی گفت: نقش برجسته استان هرمزگان در تولید، ذخیره و انتقال آب و انرژی با استفاده از ظرفیت آب دریا و برخورداری از جاذبههای گردشگری گوناگون دریایی در جزایر و سواحل با ارزش ملی و فراملی به عنوان قطبهای مهم گردشگری کشور از جمله جنگلهای حرا، خورها میتواند به عنوان ظرفیتهای مهم بخش گردشگری دریایی مورد استفاده قرار گیرد.
وی وجود منابع طبیعی و خاک مستعد ساحلی را از دیگر مزایای بخش دریایی استان هرمزگان برشمرد و گفت: توسعه کشت محصولات ساحلی با تاکید ویژه بر بخش کشاورزی و محیط زیست دریایی، میتواند به عنوان محرک فعالیتهای اقتصادی عمل کند.