به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل دامپزشکی استان گفت: با توجه به استقبال شهروندان از خرید ماهی
تازه و منجمد و عرضه آن در بسیاری از مرغ و ماهی فروشیها و به منظور ایجاد اطمینان از سلامت ماهیان موجود در فروشگاههای عرضه، لازم است شهروندان نکاتی را در خرید آن در نظر داشته باشند تا از تغذیهای سالمتر بهرهمند شوند.
اصغرزاده افزود: ماهی از جمله فرآوردههای آبزی است که در صورت تخلیه نشدن محتویات شکم، خطر آلودگی، فسادپذیری و نهایتا مسمومیت غذایی را در بردارد و لازم است تا همه مراحل صید، حمل و نقل، عرضه، فرآوری و بستهبندی گوشت ماهی نیز تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی انجام شود.
وی گفت: عرضه ماهی منجمد بصورت تازهی از انجماد خارجشده غیرمجاز است و دامپزشکی با این موضوع که یکی از مصادیق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی است، برخورد میکند.
مدیر کل دامپزشکی استان افزود: ماهی تازه باید در دمای صفر تا ۴+ درجه سانتیگراد در یخچال همراه با پودر یخ و ماهی منجمد در دمای -۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود و هرگونه عرضه خارج از این شرایط نیز ممنوع است.
وی با اشاره به اینکه شهروندان ماهی را از فروشگاههای معتبر تهیه و از خرید ماهی از دستفروشان و فروشندگان بیهویت به جد خودداری کنند، افزود: ماهی منجمد بستهبندی شده نیز لازم است با تاریخ تولید، انقضا و سایر مشخصات مربوط به واحد بستهبندی تولید و عرضه شود.
اصغرزاده در مورد مشخصات ماهی تازه گفت: ماهی تازه دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق بوده و فلسها (پولک) محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است و چشمها محدب، قرنیههایی روشن و برجسته، مردمکهایی زلال و شفاف دارد و فاقد هرگونه بوی تند و زننده است.
وی از همشهریان خواست: در صورت مشاهده هر گونه تخلف موارد را به شماره1512 گزارش کنند.