خیز جدید برای زمین زدن نتانیاهو و چالش های پیش رو در چهارمین انتخابات زودهنگام
پارلمان رژیم صهیونیستی برای چهارمین بار منحل شد. علت انحلال بروز اختلاف در باره تدوین بودجه اعلام شده است که نتانیاهو نخست وزیر و رئیس لیکود بر یکساله بودن بودجه و بنی گانتس وزیر جنگ بر دوساله بودن بودجه تاکید می کردند.
هدف اعلامی بنی گانتس وزیر جنگ و رئیس حزب آبی سفید از اصرار بر تدوین دو ساله بودجه کسب اطمینان از تحویل با ثبات دولت در پایان دوره دو ساله تقسیم قدرت با نتانیاهو جلوگیری از توسل نتانیاهو به انحلال دولت در پایان دوره دو ساله خود اعلام شده است اما به نظر می رسد بنی گانتس یک هدف غیر اعلامی هم دارد و آن همسو شدن با جابجایی قدرت در کاخ سفید و انتقال قدرت از ترامپ به بایدن است.
از این دید احتمال اینکه بنی گانتس از سوی دولت جدید بایدن و یا حتی اتحادیه اروپا حمایت شود وجود دارد چراکه نتانیاهو در طول دوره ریاست جمهوری چهارساله ترامپ طرح های یکجانبه خود را با طرح های مصوب بین المللی همچون طرح تشکیل دو دولت جایگزین کرد و کوشید آنها را برای همیشه نابود کند. با این حال اتخاذ یک چنین رویکردهای یکجانبه گرانه از سوی نتانیاهو با وجود مغایرت آن با طرح ها ی صلح و قطعنامه های سازمان ملل و قوانین بین المللی برای گرایش های افراطی در حال رشد در جامعه صهیونیستی مطلوب بوده و رضایت آنها را به همراه داشته است.
بر این اساس هریک از نامزدهای رقیب در انتخابات پارلمانی آینده از یک امتیاز خاص برخوردارند بطوریکه نتانیاهو حمایت جامعه به شدت رادیکالیزه شده صهیونیستی را دارد که بیش از 70 درصد آنها برخلاف یهودیان ساکن امریکا خواستار پیروزی ترامپ بودند اما در مقابل بنی گانتس حمایت بین المللی را دارد اما به اندازه نتانیاهواز حمایت جامعه صهیونیستی برخوردارنیست و به پشتوانه همین رشد گرایش های افراطی است که نتانیاهو با اطمینان از پیروزی مجدد سخن می گوید ضمن اینکه می تواند در انتخابات بعدی روی گشایش های صورت گرفته در روابط میان این رژیم با برخی از کشورهای عربی هم مانور دهد.
در چنین وضعیتی اگر به فرض نتانیاهو در انتخابات برنده شود اولا با اکثریت ضعیف خواهد بود دوم اینکه با چالش های مضاعف خارجی بخصوص از سوی اروپا و دولت جدید امریکا روبرو خواهد شد سوم اینکه روند تشکیل دولت در داخل هم طولانی و بسیار شکننده خواهد بود.
اما اگر بنی گانتس برنده شود حمایت بین المللی و حمایت دولت جدید بایدن و اتحادیه اروپا را به همراه خواهد داشت ولی با چالش های داخلی بخصوص از ناحیه احزاب و گروه های افراطی رو به رشد مواجه خواهد شد و حتی احتمال تکرار سناریوی اسحاق رابین دور از انتظار نخواهد بود. همچنین این احتمال وجود دارد که سناریوی انتخابات امریکا به نوعی در فلسطین اشغالی هم تکرار شود و هر دو حزب رقیب و هم ائتلافی هایشان درگیر تقلب در انتخابات شوند.
-----------------------------------------------
احمد کاظم زاده