گزارش اختصاصی
سطر به سطر با مثنوی بلند حاج قاسم
حالا با مرور آثاری که در یک سال گذشته منتشر شده است، شناخت عمیق تری نسبت به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پیدا میکنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، از سحرگاه ۱۳ دی سال ۱۳۹۸ که حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسید، یک سال میگذرد.
روایتها اول ملتهب، خبری و مرتبط با رویداد بود. اما چیزی نگذشت که به سنت این دیار، حکایتها از دل همان مردمی برآمد که سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی برایشان دل میسوزاند و سنگشان را به سینه میزد، با دلنوشتهها و اشعاری که رنگ و بوی حماسه داشت.
رستم شاهنامه ما، حالا در طول یک سال، سطر به سطر بر این مثنوی بلند تاریخی اضافه کرده است، از شعرهایی که بر قلم و زبان شاعران جاری کرده تا چراغ راهی که او در جهان کتاب ها روشن گذاشته است.
اولین نشانه، کتاب «گلچین احمدی» است که تصویر آن در میان وسایلی که هنگام شهادت، همراه حاج قاسم بود دیده میشود.
سپس کتاب «الغارات» قدیمیترین کتاب شیعه که ایشان بارها توصیه کرده بود، حتما بخوانید و بعد کتابهای دیگری یافت شد که حاج قاسم بر آنها یادداشت نوشته بود. کتابهایی همچون «سربلند» روایت زندگی شهید حججی که ایشان در یادداشتی برای دخترش نوشت: دخترم آنها را الگو بگیر، مهمترین شادی آنها عفت و حجاب است. کتاب «من زنده ام» کتاب دیگری بود که حاج قاسم بر آن دو یادداشت نوشت.
مرد میدانهای نبرد، حالا با حاشیه نگاری هایش بر کتابهای دفاع مقدس، از دغدغه هایش میگوید. ثبت و ضبط خاطرات که نشان میداد او جبهههای فرهنگی را هم خالی نگذاشته است.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، کتابهای بسیاری را هم پیگیری میکرد که بعد از شهادت ایشان منتشر و رونمایی شد، مانند کتاب «پاییز پنجاه سالگی».
اما او خود کتابی ناخوانده بود که بسیاری از فصلهای زندگیش، بعد از شهادت ورق خورد، در قالب زندگینامههایی همچون ذوالفقار، مجموعه دو جلدی «روزی روزگاری» و «این مرد پایان ندارد».
بخش دیگری از اندیشههای سپهبد شهید در کتاب «رفیق خوشبخت ما» ورق میخورد. کتابی که به بررسی سلوک عارفانه و منش زندگی شهید سلیمانی میپردازد و به زبانهای دیگر هم ترجمه شده است.
ابعاد مختلف شخصیتی حاج قاسم، حالا در کتابها نمود پیدا کرده، از آن جمله انبوهی از کتابهایی که برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است و یادآور توجه سپهبد شهید سلیمانی به کودکان است. تاثیری که هنوز در دلنوشتههای راویان این آثار باقی است.
حالا با مرور آثاری که در یک سال گذشته منتشر شده است، شناخت عمیق تری نسبت به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پیدا میکنیم. اینکه چقدر در ترویج فرهنگ مقاومت اهتمام داشت و از خالقان آثار مکتوب هم انتظار داشت، ادامه دهنده این مسیر و راهنمایی برای نسل های بعد باشند.