به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: تحولات سیاسی - اجتماعی جهان اسلام و از جمله ایران اسلامی به گونهای است که بهره مندی مردم و مسئولان را از بصیرت ایجاب میکند. بصیرت از کلیدواژههایی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به ویژه در چند سال اخیر همواره به آن اشاره و بر لزوم تلاش همگان برای رسیدن به شناخت و تشخیص، تاکید کرده اند.
رهبر انقلاب انس با قرآن را عامل بصیرت افزایی میدانند و به توصیههای امیرالمؤمنین (ع) و امام صادق (ع) به بصیرت و شناختن زمانه اشاره میکنند و «بصیرت کامل» و «قاطعیّت تمام» را دو خصوصیّت بینظیر امام خمینی میدانند.
رهبر فرزانه انقلاب، بینش درست، شناخت زمان، شناخت نیازها و اولویّت ها، شناخت دشمن و دوست، داشتن هوشیاری لازم و تشخیص خط درگیری با دشمن را از جمله معانی بصیرت برمی شمارند.
یکی از شاخصهایی که در بیانات رهبر انقلاب به آن اشاره شده است، عام بودن بصیرت و گره خوردن عظمت و اتحاد ملت ایران با بصیرت است. رهبر انقلاب در این باره به محورهایی نظیر "بصیرت ملت ایران، از بزرگترین نقطههای قوّت کشور"، " بصیرت، علت احترام دنیای اسلام به ملت ایران" و " تعلق داشتن آینده به ملتهای بصیر" اشاره میکنند.
تامین منافع ملّی با بصیرت و لزوم عمل با بصیرت در مقابل تحریکات دشمن موضوع دیگری است که رهبر انقلاب بر آن تاکید دارند. رهبر انقلاب در این باره به دفاع از نظام و انگیزههای نظام و عبور از گردنههای سخت با کمک بصیرت، بن بست شکن بودن بصیرت، ضرورت داشتن بصیرت برای فهم پشت پردههای حوادث تلخ و ثبات جمهوری اسلامی به برکت بصیرت اشاره میکنند.
داشتن بصیرت انقلابی و بصیرت سیاسی و فرهنگی نیز از جمله نکتههای مورد تاکید رهبر انقلاب است. ایشان به ویژه بصیرت سیاسی را از ضروریات کشور میدانند و بر داشتن بصیرت برای جلوگیری از مجذوب شدن به جاذبههای دروغین نظیر آمریکا و حرکت به سمت اهداف اسلامی و در مسیری مخالف با دلباختگی به اقطاب ضد دین تاکید میکنند.
بایدهای بصیرت شاخص دیگر مورد نظر رهبر انقلاب است. ضرورت بصیرت عمارگونه در عرصه جنگ نرم، لزوم بصیرت برای داشتن نگرش انقلابی مبتنی بر تفکّر اسلامی، ضرورت ارتقای معرفت و بصیرت دینی برای رشد و تعالی معنوی و اخلاقی معلمان و دانش آموزان، ضرورت بصیرت برای دفاع کنندگان از مرزهای عقیدتی و مرزهای حسّاس و ضرورت بصیرت برای شناخت سمت و سوی کار دشمن از جمله این بایدهاست.