به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاري اسپوتنیک به نقل از روزنامه اکسپرسن سوئد اعلام کرد تقریباً نیمی از کسانی که در این کشور در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار داشته اند، از مهاجران بوده اند.
بنا بر این گزارش، در حالی که مهاجران حدود یک چهارم جمعیت سوئد را تشکیل میدهند، در میان افراد زیر ۶۵ سالی که جان سپرده اند، نیمی از آنها دارای سابقه خارجی بودند که این رقم بیش از اندازه زیاد است.
اکسپرسن به "عوامل اقتصادی-اجتماعی" از جمله درآمد، اشتغال و کمبود اطلاعات در خصوص مهاجران اشاره کرد. اوایل امسال، در بحبوحه اولین حمله ویروس کرونا، مقامات سوئدی اعتراف کردند نمیتوانند به موقع با جامعه مهاجران ارتباط برقرار کنند و اطلاعات احتیاطی را به رایجترین زبانهای مهاجران از جمله عربی، دری و سومالیایی منتشر کردند.
به گفته دکتر ماشلا عمر"رئیس انجمن پزشکی سوئد و سومالی", ماه مارس که زنگ خطر در مورد میزان بالای مرگ و میر در میان جامعه سومالی به صدا درآمد، این گروه عمدتا مانند همیشه زندگی میکردند. انجمنها و مساجد هنوز باز بودند، بسیاری از سومالیاییها همچنان دست میدادند و یکدیگر را در آغوش میگرفتند، افراد سالم به ملاقات بیماران میرفتند و بیماران بیرون میرفتند و با آشنایان ملاقات میکردند و به رستورانها میرفتند.
ماه نوامبر، گزارشی از "مرکز همه گیری و پزشکی جامعه" , گزارشی در مورد عوامل اقتصادی-اجتماعی منتشر کرد، اما باز هم کمبود اطلاعات را یک معضل بزرگ ندانست. در این گزارش آمده است: " تصویر کلی را میتوان آنگونه تفسیر کرد که مردم استکهلم فهمیده اند و میخواهند خود را سازگار و محافظت کنند، اما به دلایل کاملاً مادی نمیتوانند همیشه به این شکل عمل کنند. "
این واقعیت که مهاجران از خاورمیانه (غرب آسیا) و آفریقا، مانند شهروندان سوری و سومالیایی، بیش از حد در میان بیماران مبتلا به کرونا دیده میشوند که "آژانس بهداشت عمومی سوئد" بهار امسال آن را تأیید کرد. خطر مرگ از ابتلا به کرونا در میان سومالیاییها ۱۲ برابر بیشتر از سوئدی تبارهاست.
به دلیل تعداد بیش از حد مهاجران مبتلا به کرونا در آمار مرگ و میرهای سوئد، هیأت تحریریه اکسپرسن اینطور نتیجه گرفت که دولت سوئد باید این واقعیت را در نظر بگیرد که "سوئد کشور مهاجران است. "
سهم کسانی که سابقه خارجی دارند در دهههای اخیر به شدت افزایش یافته است. طبق آمار سوئد، ۲۶ درصد از ساکنان ثبت شده در این کشور دارای سابقه خارجی هستند، در حالی که در سال ۲۰۰۰، این رقم ۱۵ درصد بود. در میان کودکان، نسبت سوئدیهای غیرسوئدی تبار حتی بیشتر است. فقط در سال ۲۰۱۶، کشور ۱۰ میلیون نفری سوئد، ۱۶۳ هزار پناهجو پذیرفت. با استفاده از یک روش شمارش که اکنون منسوخ شده است و در آن داشتن حداقل یک والد متولد خارج به عنوان زمینه خارجی محسوب میشود، نسبت خارجیها به کل جمعیت، ۳۳ درصد است.
نزدیک به ۴۰۰ هزار تن در سوئد به کرونا مبتلا شده اند و تقریباً ۸۳۰۰ مورد مرگ نیز روی داده است