پخش زنده
امروز: -
جاری شدن آب در شبکه های طرح عظیم آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان امید را برای احیای دوباره کشاورزی منطقه سیستان ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، رییس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: امسال از محل طرح بزرگ آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان، ١١٠ میلیون مترمکعب آب از طریق حوضچه های پنج هکتاری تعبیه شده در داخل مزارع، تحویل کشاورزان سیستان شده است.
محمدعلی نیکبخت افزود : جاری شدن آب در شبکه های طرح عظیم آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان امید را برای احیای دوباره کشاورزی منطقه سیستان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست به ازای هر هکتار زمین کشاورزی ٢ هزار و ۳۰۰ مترمکعب آب در محل حوضچه های پنج هکتاری برای کشت پاییزه رهاسازی شده است ادامه داد: آبرسانی به مزارع در ماه های آبان و آذر در ٢٠ سال گذشته سیستان بی سابقه بوده واین مهم به برکت این طرح بزرگ عملی شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان عدالت در توزیع آب را از مهمترین ویژگیهای این طرح برشمرد و گفت: مرحله نخست اجرای طرح انتقال آب بالوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان بزودی به اتمام میرسد.
نیکبخت ادامه داد: فاز دوم آبرسانی به اراضی کشاورزان نیز در حال اجراست و در این فاز آب بالوله از محل حوضچه های پنج هکتاری به مزارع کشاورزان منتقل می شود و این امر در تسریع آبیاری مزارع نقش بسزایی خواهد داشت .
وی افزود : فاز دوم همچنان ادامه خواهد داشت.
مدیر اجتماعی طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین به دشت سیستان هم گفت: مدیریت اجتماعی این طرح آبیاری نوین به ۶۵ هزار بهرهبردار کشاورز دشت سیستان خدمترسانی میکند.
حسن نوذری افزود: آب از ایستگاههای ۱۶ گانه و دو ایستگاه محوری در داخل خطوط اصلی فلزی و جی آر پی پمپاژ می شود و پس از طی پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع لوله با حدود ۱۵ هزار حوضچه های ۲۰ هکتاری، ۵ هکتاری و تنظیم هوا آب وارد زمین های کشاورزی می شود.
وی گفت: برای هر هکتار در سال هشت هزار و ۷۰۰ مترمکعب آب در نظر گرفته شده است به طوری که ۷۰ درصد اراضی در فصل پاییز و ۳۰ درصد در فصل بهار کشت می شود.
نوذری ادامه داد: از این میزان ۲ هزار و ۳۰۰ متر مکعب برای هر هکتار در مرحله نخست رها سازی آب در نظر گرفته شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: در محدوده هر روستا با توجه به وسعت آن سه تا ۵ گروه هم آب تشکیل و زیر مجموعه ۲۰ هکتاری قرار می گیرند به طوری که هر حوضچه ۲۰ هکتاری تا ۶ حوضچه ۵ هکتاری تحت پوشش قرار می گیرد.
مدیر اجتماعی طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان از کشاورزان منطقه خواست : با رعایت نظم آبدهی همانند گذشته و ساعت اعلام شده از سوی گروههای هم آب را وارد زمین کشاورزی رها سازی کنند.
سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون درشمال استان سیستان وبلوچستان واقع شده است.