دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر گفت: این دوره جشنواره تغییرات زیادی دارد که از مهمترین آ نها میتوان به افزایش ظرفیت در بخش بزرگسال اشاره کرد.
آقای مصطفی راضی جلالی افزود: این بخش، امسال در قسمتهای مختلف شعرکلاسیک، نو و محاوره برگزار میشود.
وی افزود: بخش عمدهای که جشنواره امسال را متفاوت کرده حضور چهرههای برتر شعر دفاع مقدس است. ما در این دوره با الگو گرفتن از جایزه ادبی جلال آل احمد سعی کرده ایم در حوزه شعر هم آثاربرگزیده دفاع مقدس را معرفی کنیم.
آقای جلالی گفت: در مجموع ۲ هزار و ۴۸۹ اثر به دبیرخانه پانزدهمین جشنواره شعر فجر رسیده است که از این تعداد ۲ هزار و ۳۲ اثر در بخش بزرگسال، ۱۷۲ اثر در بخش کودک و ۲۸۶ اثر نیز در بخش «درباره شعر» (پژوهشهای نظری حوزه شعر) است که با داوری داوران، آثار بررسی خواهد شد و برگزیدگان و شایستگان تقدیر شناخته و معرفی خواهند شد.
وی درباره زمان برگزاری جشنواره افزود: جشنواره شعر فجر در بهمن خواهد بود، اما زمان دقیق و شیوه برگزاری به شرایط کرونایی بستگی دارد.
دبیر جشنواره شعر فجر گفت: در این دوره از جشنواره، محافل شعر به قوت خود باقی است و طلیعه این محفلها، یادبود سردار سلیمانی است که با عنوان " محفل مردان میدان " برگزار میشود.
وی افزود:علاقهمندان به شرکت در جشنواره شعر فجر فرصت دارند تا پانزدهم دی آثار خود را به دبیرخانه بفرستند.
فراخوان پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر به همت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ۲۶ آذر منتشر و از علاقهمندان دعوت شد آثاری را که سال ۱۳۹۸ به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروههای شعر کلاسیک، شعر نو (قالبهای: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر (پژوهشهای حوزه شعر) به این جشنواره ارسال کنند.
کتابهایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، نخستین بار در سال ۱۳۹۸ در داخل کشور به چاپ رسیده است و در یکی از پنج گروه ادبی بالا قرار بگیرند میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
آثار باید تالیفی و به زبان فارسی و مجموعه شعر باید به صورت مستقل منتشر شده باشد. مجموعههای مشترک و گزیده آثار داوری نمیشوند.
آثاری که در سالهای قبل با عنوانی دیگر یا توسط ناشری دیگر به چاپ رسیده است و یا به صورت گزیده آثار قبلی باشد، داوری نمیشوند و دبیرخانه تنها آثار ارسالی از سوی مولف یا ناشر را در روند داوری بررسی خواهد کرد.
ناشران، شاعران و پژوهشگران میتوانند ۵ نسخه از آثار خود را به نشانی تهران، خیابان کریم خانزند، خیابان سنایی، کوچه شهید اعرابی (پنجم)، پلاک ۶، دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیرخانه پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر ارسال کنند.