با هدف اثربخشی بهتر
آغاز آزمایش بالینی واکسن مشترک شرکت آسترازنکا و روسیه
پل هانتر متخصص طب در مدرسه پزشکی نورویچ گفت: اگر این دو واکسن را باهم استفاده کنید، مثلا یکی را در شروع و دیگری را سه هفته بعد، آنگاه شما ایمنی کامل تری را در برابر ویروس ایجاد میکنید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلويزيون راشاتودي، کارشناسان میگویند واکسنی که با همکاری شرکت آسترازنکا و روسیه تولید شده است اثربخشی بهتری دارد.
شرکت بزرگ داروسازی آسترازنکا (انگلیسی-سوئدی) و موسسه گامالیای روسیه آزمایش بالینی واکسنی را که به طور مشترک تولید کردند، آغاز کردند. آنها بخشهایی از کار را کنار هم گذاشتند که به طور جداگانه در هر دو مرکز آماده شده بود. مدیر اجرایی آسترازنکا درباره علت پیوستن به روسها در عرصه تولید این واکسن توضیح میدهد:
پاسکال سوریت گفت: ما دو هدف اصلی داریم. اول اینکه به کادر درمان، پزشکان و پرستاران کمک کنیم که از این واکسن یا واکسن دیگر استفاده کنند. برای تزریق اول و دوم و هدف دوم این است که با این دو واکسن مختلف به اثربخشی بهتری دست یابیم. من فکر نمیکنم شرکتهای تولید واکسن باهم رقابت دارند. همه در مسیر کنترل این ویروس حرکت میکنیم. ما به واکسنهای بسیار زیادی نیاز داریم، زیرا یک شرکت به تنهایی نمیتواند واکسن کافی برای کل دنیا تولید کند. برخی از این واکسنها راحت استفاده میشوند و ارزانتر هستند. زیرا کشورهای با درآمد متوسط نمیتوانند هزینه واکسنهای گران قیمت را بپردازند. زمانی که کل دنیا به واکسن مجهز شود ما میتوانیم از شر این ویروس خلاص شویم. ما وقتی ایمن هستیم که همه در جهان ایمن باشند.
کریل دمیتریف مدیر اجرایی صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه میگوید: همکاری با آسترازنکا مشخصا مهم است، زیرا ما به همکاری باهم در عرصه جهانی نیاز داریم نه به رقابت. این اصل تفکر ما درباره کووید است.
پل هانتر متخصص طب در مدرسه پزشکی نورویچ به ما توضیح میدهد چرا این همکاری انگلیس-روسیه در مقابله با کووید حائز اهمیت است: اگر شما این دو واکسن را باهم استفاده کنید، مثلا یکی را در شروع و دیگری را سه هفته بعد، آنگاه شما ایمنی کامل تری را در برابر ویروس ایجاد میکنید. از نظر من ترکیب واکسن اسپوتنیک و آکسفورد-آسترازنکا میتواند به میزان زیادی کارآیی واکسن را نسبت به واکسنهایی که از طرف فقط یک شرکت تجویز میشوند، بالا ببرد.
پیتر اسمیت استاد بیماریهای فراگیر میگوید: مشکلی که درباره واکسن مادرنا و بیو تک وجود دارد این است که آنها باید در شرایط خاصی نگه داری شوند و این امر انتقال آنها را به بخشهای زیادی از دنیا سخت میکند. اما واکسن آکسفورد و روسیه شرایط قابل قبول تری از این نظر دارند.