به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،مدیر کل آموزش و پرورش فارس گفت: در سال ۵۵، درصد با سوادی در استان فارس درگروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نزدیک به ۴۹ درصد بوده است که در سال ۹۵ به ۹۵ و ۸ دهم درصد رسیده است و نزدیک به ۴۶ و هشت دهم درصد رشد داشته است که میانگین باسوادی استان یک ویک دهم درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده است.
فرهاد اسماعیلی به مناسبت گرامیداشت هفته
سوادآموزی با اشاره به کاهش قدر مطلق بی سوادان با توجه به سرشماری سال ۱۳۹۵ در قیاس با سرشماری سال ۱۳۵۵ گفت: در سال ۵۵ جمعیت گروه سنی ۶ سال و بیشتر، فارس داری یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۱۹۹ نفر جمعیت بوده که نزدیک ۸۲۰ هزار نفر آنها بیسواد بودهاند در حالیکه سال ۹۵ جمعیت فارس در این گروه سنی چهار میلیون و ۳۷۲ هزار و ۴۳۵ نفر بوده و تعداد بی سواد فارس چهارصد هشتاد و هفت هزارو ۳۵۶ نفر است.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: این موضوع نشان میدهد اگرچه جمعیت فارس در این گروه ۷ دو دهم برابر شده است، اما تعداد بی سواد تقریباً نصف سال ۵۵ است.
اسماعیلی توجه به سوادآموزی مناطق روستایی و محروم جامعه را در طی ۴۱ ساله گذشته قابل ستایش دانست و گفت: سرشماری سال ۹۵ نشان میدهد درصد باسوادی جمعیت شهری فارس ۹۱ و ۵ دهم درصد و در مناطق روستایی ۸۲ وپنج دهم درصد بوده است که اختلاف با سوادی بین مناطق شهری و روستایی نه درصد است؛ و این در حالی که در سال ۵۵ متوسط اختلاف درصد باسوادی بین مناطق شهری و روستایی نزدیک به ۳۵ درصد بوده است.
وی خاطر نشان کرد: بر
آوردهای آماری نشان میدهد که در سال ۱۳۹۸ جمعیت باسواد استان فارس در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال که گروه هدف سواد آموزی است به ۹۶ و پنج دهم درصد رسیده است.مدیرکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: تدوین برنامه راهبردی با عنوان ریشه کنی بیسوادی در کشور، احیای شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی، احیای مراکز یادگیری محلی، تولید محتوای آموزشی برای دورههای سه گانه سوادآموزی یعنی سواد، تحکیم وانتقال، طرح سوادآموزی اتباع خارجی ساکن در جمهوری اسلامی ایران یا همان طرح کمیساریا ازجمله برنامههای اجرا شده در استان فارس بوده است.
اسماعیلی از طرحهای، آموزش مقدماتی رایانه، آموزش عملی نماز، توامندسازی زنان و دختران عشایر، برون سپاری فعالیتهای سوادآموزی و طرحهای پژوهشی مرتبط با سوادآموزی ازجمله دیگر طرحهای اجرا شده در فارس نام برد.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: کاهش فاصله درصد باسوادی بین زنان و مردان و نیز کاهش اختلاف درصد باسوادی بین مناطق شهری وروستایی از برکات تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی است.