پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی گفت: مردم ما در سال های گذشته سوانح مهیبی از جمله زلزله های رودبار، بم، لرستان، آذربایجان شرقی وکرمانشاه را شاهد بودند بنابراین باید با این سوانح همزیستی اتفاق بیافتد.
سید امیر حسین گرکانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پاسخ به این سوال که چقدر از سوانح مهیب و دلخراش گذشته درس گرفتیم و آماده مواجهه با آن در آینده هستیم گفت: پاسخ باید در مدیریت بحران گفته شود اما متاسفانه در بحث کاهش خطر و پیشگیری اقدام لازم انجام نشده و مدیریت بحران در گذشته به پاسخ و بازسازی معطوف شده است.
وی افزود: خوشبختانه براساس قانون مدیریت بحران تکالیفی که برای دستگاه ها مشخص شده است دستگاه ها مسئول و سازمان مدیریت بحران مسئول رصد و پایش همه حوزه های خطر هستند.
گرکانی گفت: امیدواریم به مرحله بحران نرسیم و قبل از بحران در مرحله پیشگیری و کاهش خطر کمترین خسارت و تلفات را داشته باشیم.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی تصریح کرد: اگر به بحران رسیدیم باید تلاش کنیم شرایط اضطراری به شرایط بحرانی تبدیل نشود و به شرایط بهتر از گذشته بازگردیم.
آقای گرکانی گفت: قانون سازمان مدیریت بحران همه اسنادش را پارسال در قالب 23 سند به پژوهشکده سوانح طبیعی ابلاغ کرد که بر این اساتید زیادی با ما همکاری کردند و 22 کمیته به جمع بندی، تصویب و پایش آنها پرداختند که براین اساس تشکیل دبیرخانه دائمی برای رصد این امور از اولویت های ماست.
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی درباره تازه ترین پژوهش در زمینه سوانح گفت: شناسایی روستاهای در معرض خطر را شروع کرده ایم که بر این اساس هشت مخاطره زلزله، حرکات دامنه ای، سیل، فرونشست و فروچاله ها بهمن و تگرگ را شامل می شود چون این مخاطرات در بخش روستاها خسارت بیشتری را به همراه دارد.