گوشیهای آیفون ۱۲چگونه به کشور وارد شد؟
معاون فنی گمرک ایران گفت: درباره ورود حجم قابل توجهی از آیفون ۱۲ به کشور در حال بررسی هستیم.
به گزارش
گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما مهرداد جمال ارونقی گفت: از مدتی پیش شاهد آن هستیم که در سایتهای فروش آنلاین حجم زیادی از گوشیهای برند و مدل بالا از جمله آیفون ۱۲ نو در حال معامله بوده و یا افراد مختلف آگهیهایی برای انجام رجیستری داشته اند، موضوعی که اینجانب نسبت به آن هشدار میدهم که به دلیل تخلفات و سوء استفادههای احتمالی، مردم فریب این افراد را نخورند چرا که موضوع در حال بررسی است و به طور قطع گمرک نسبت به غیر فعال کردن گوشیهایی که از این طریق و با سو استفاده احتمالی و خارج از مقررات مربوطه رجیستر شده اند، اقدام میکند.
وی ادامه داد: ماجرای تامل برانگیز ورود گوشی همراه مسافر توسط اتباع کشورهای همسایه هم از رصد گمرک دور نمانده است. به طوری که در مرزهای غربی و شرقی کشور، گمرکات اجرایی با جریانی مواجه هستند که افرادی یک روزه از کشور خارج شده و بعد از چند ساعت برمی گردنند و هر یک از آنها گوشیهای مدل بالا مانند آیفون ۱۲ را همراه دارند و انتظار دارند که گمرک با توجه به این که هر شخصی میتواند از این تسهیلات استفاده کند نسبت به انجام رجیستری این گوشیها اقدام کند.
ارونقی تاکید کرد: عملا آنچه گمرک حس میکند این است که افراد سودجویی در پشت پرده در صدد هدایت این گونه افراد هستند که البته این موضوع به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز منعکس شده و در این خصوص تدابیر لازم اتخاذ خواهد شد و ممکن است درمورد رجیستر کردن گوشی تلفن همراه اتباع، بخصوص اتباع کشورهای همسایه افغانستان، ترکیه و عراق تدابیر جدید و سخت گیرانهای اتخاذ شود.
وی گفت: جریان ورود گوشی توسط اتباع در هفته جاری مورد تصمیم گیری قرار خواهد گرفت و مطمئنا گمرک اگر مواردی را احساس کند که سودجویی در آن رخ میدهد یا احتمالا راهی برای تطهیر گوشیهای قاچاق درجریان است به قید فوریت نسبت به برخورد با آن اقدام و تدابیر سخت گیرانهای را اتخاذ میکند.
معاون فنی گمرک ایران افزود: این آیفونهای مسافری محدود به مرزهای زمینی و رفت و آمدهای یک روزه نیست و در خصوص مسافرانی که از طریق هوایی وارد کشور میشوند نیز بررسیهای گمرک نشان میدهد که مثلا در پروازهای استانبول به تهران، بیش از ۶۰ درصد مسافران ورودی دارای یک نوع گوشی با برند آیفون مدلهای ۱۱ و ۱۲ و سریالهای مشابه هستند، در حالی که با توجه به قیمت گوشی تلفن همراه در کشور ترکیه، این موضوع عملا مقرون به صرفه نیست که این هم شائبه سوء استفادههایی را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: از اول دی ماه برخی افراد سودجو تعداد زیادی گوشی تلفن همراه را با یک گذرنامه رجیستر کرده اند، که طی بررسیها و تقاطع گیریهای انجام شده توسط سامانههای مرتبط، اقدامات لازم انجام شده و رجیستری بیش از ۳۴۰۰ گوشی بلافاصله لغو و طی پیامی به افراد خاطی اعلام شده است که در این رابطه اقدام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر مراجع نظارتی مورد توجه است.
ارونقی گفت: موضوع دیگر گوشیهای تلفن همراه پستی است که به کشور وارد میشود و این موضوع هم توسط گمرک مورد بررسی قرار گرفته و قبل از این که مرجع دیگری در این خصوص اعلام نظر کند خود گمرک ورود کالا یا گوشی همراه توسط پست را رصد کرده است و احتمالا در آینده نزدیک در مورد ورود گوشی موبایل از طریق پست هم تدابیر جدیدی اتخاذ و یا به نحوی نسبت به ممنوعیت این فرایند اقدام میشود.