به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از آلماتی؛ محسن فغانی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آلماتی قزاقستان در دیدار با رستم میرعلی زاده مدیر مرکز منطقهای هماهنگی اطلاعات آسیای مرکزی برگسترش همکاریهای دو جانبه و منطقه ای در مبارزه با قاچاق مواد مخدر تاکید کرد.
در این دیدار رستم میرعلی زاده ابتدا با اشاره به سوابق تاسیس این مرکز گفت: این نهاد سال ۲۰۰۷ با حضور کشورهای روسیه، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکنستان و جمهوری آذربایجان تاسیس شد و دبیرخانه آن در آلماتی قرار دارد.
وی افزود: علاوه بر کشوررهای اصلی عضو، کشورهای افغانستان، پاکستان، اتریش، بلاروس، اوکراین، انگلیس، آلمان، کانادا، چین، مغولستان، رومانی، امریکا، ترکیه، فنلاند، فرانسه و ایتالیا و همچنین اینترپل و SELEC (مرکز اجرای قانون جنوب شرق اروپا) نیز بعنوان اعضای ناظر در این مرکز حضور دارند.
در ادامه میرعلی زاده با اشاره به مهمترین اهداف این مرکز از جمله هماهنگی تلاشهای اعضاء در مبارزه با قاچاق مواد مخدر در منطقه، تسهیل همکاری بین مقامات کشورهای عضو در مبارزه با عبور موادمخدر در مرز کشورهای عضو، ایجاد ساز و کار همکاری بین مقامات کشورهای عضو، کمک به تنظیم و انجام اقدامات بین المللی مشترک و جمع آوری و تحلیل و همچنین تبادل اطلاعات در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر، عضویت کشورمان در این نهاد را تبریک گفت و تصریح کرد حضور ایران در این مرکز، به افزایش توانمندی و ظرفیت کار کمک شایان توجهی خواهد داشت.
محسن فغانی نیز با اشاره به تصویب عضویت جمهوری اسلامی ایران در مرکز منطقهای هماهنگی اطلاعات آسیای مرکزی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، روان گردانها و پیش سازههای آن CARICC در تاریخ ۷ آذرماه سال جاری، از تلاشهای آن در این راستا تشکر کرد.
سرکنسول کشورمان همچنین با اشاره به هزینههای فراوان جانی و مالی جمهوری اسلامی ایران جهت مقابله با قاچاق مواد مخدر تصریح کرد متاسفانه تاکنون بیش از ۳۸۰۰ نفر از نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران در این راه به شهادت رسیده و بیش از ۱۲ هزار نفر نیز به درجه جانبازی نایل آمده اند. این درحالی است که ایران سالانه بیش از یک میلیارد دلار نیز در مرزهای کشور جهت مقابله با عبور مواد مخدر هزینه میکند.
فغانی با اشاره به کشف بیش از ۹۵۰ تن مواد مخدر در سال ۱۳۹۸ توسط نیروهای انتظامی ایران تصریح کرد مبارزه با این معضل جهانی نیازمند همکاری و تلاش جمعی جامعه جهانی است.
سرکنسول کشورمان در آلماتی ضمن تاکید بر ضرورت همکاری نهادهای منطقهای و بین المللی، ابراز امیدواری کرد همکاری نهادهایی، چون CARICC و UNODC با جمهوری اسلامی ایران که در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، به کنترل و فائق آمدن بر این معضل کمک کند.
میرعلی زاده ضمن تایید اظهارات سرکنسول کشورمان، از نقش ایران در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تقدیر و ابراز امیدواری کرد جمهوری اسلامی ایران بعنوان عضو اصلی این نهاد شروع به فعالیت کرد.
در این دیدار همچنین نحوه ادامه تعامل کشورمان با این مرکز مورد بررسی قرار گفت.
قابل ذکر است کاریک بر اساس یادداشت تفاهم امضا شده در تاریخ ۴ می ۱۹۹۶ در تاشکند بین کشورهای فوق و UNODC، نهایتا در سال ۲۰۰۷ تاسیس گردید و هزینههای آن توسط نهاد فوق تامین میشود.