پخش زنده
امروز: -
به منظور آسیب شناسی، بررسی عملکرد و جایگاه شورای اجتماعی کشور از بدو تاسیس تاکنون، نشستی تخصصی با حضور مدیران فعلی و گذشته این شورا در وزارت کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در نشست تخصصی «پتانسیل ها، فرصتها و چالشهای شورای اجتماعی کشور برای تحقق انسجام در مدیریت اجتماعی» مدیران شورای اجتماعی کشور در دولتهای سابق، اقدام به بررسی، نقد و تحلیل جایگاه این شورا نمودند.
در این نشست حجت الله ایوبی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو و معاون سابق اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور، دکتر ایازی معاون سابق اجتماعی و فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نعمتی مدیر کل اجتماعی سابق وزارت کشور و کوچکیان فرد رئیس فعلی دبیرخانه شورای اجتماعی کشور و فرهاد رستگار نسب سرپرست دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی سازمان امور اجتماعی و جمعی از مدیران امور اجتماعی استانداریهای سراسر کشور حضور داشتند.
در این نشست سرپرست دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی، گفت: سیاست گذاری اجتماعی نیازمند بازاندیشی مستمر در فرایندها، ساختارها و راه کارهای حل مسئله است.
فرهاد رستگار نسب افزود: سیاست گذاری اجتماعی علاوه بر شناخت وضعیت کنونی، ترسیم وضعیت مطلوب، نیازمند بازاندیشی مستمر در فرایندها، ساختارها و راه کارهای حل مسئله است.
وی ادامه داد: برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش بهزیستی اجتماعی نیازمند تحقق سه لایه، ارتقاء نظام حکمرانی متناسب با استانداردهای جمهوری اسلامی برای مدیریت آسیبها و مسائل اجتماعی، استقرار نظام جامع مدیریت اجتماعی مسائل و تقویت نظام حمایتهای اجتماعی هستیم.
رستگار نسب گفت: بررسی آماری از فعالیت شورای اجتماعی در دولتهای مختلف نشان دهنده این است که بیشترین اهتمام به این موضوع در دولتهای یازدهم و دوازدهم صورت گرفته است.
سرپرست دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی افزود: نتایج این نشست در قالب نشریه داخلی دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی منتشر خواهد شد و نشستهای آتی در این زمینه با حضور اساتید دانشگاهی و مدیران عضو شورای اجتماعی کشور برگزار خواهد شد.
در ادامه نشست، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو و معاون اسبق اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور ضمن اشاره به اهمیت شورای اجتماعی و مشابهت این ساختار با مرکز رصد تحولات اجتماعی یونسکو، از شورای اجتماعی به عنوان یک ظرفیت بزرگ در نهاد سازی یاد کرد.
ایوبی خاطرنشان کرد: تحولات امروز سرعت بسیار زیاد یافته تا جائی که حتی حوزههای علمی در علوم اجتماعی از تحلیل تحولات یاد شده عقب ماندهاند. مدیریت این تحولات برای نهادها و سازمانهای متولی کار دشورای است که این نهادها و سازمانها و همچنین مراجع علمی باید از سرعت تحولات غافل نباشند.
وی با بیان اینکه شورای اجتماعی میتواند از تجربه کشورهای دیگر در زمینه مسائل اجتماعی استفاده کند، افزود: تقویت پیوند شورای اجتماعی با شوراهای محلی و شهرداریها نیز میتواند به رصد مسائل اجتماعی و شکل گیری راه حلها مبتنی بر شواهد منجر شود.
ایوبی براهتمام صدا و سیما در تولید برنامهها متناسب با مسائل مطرح در شورای اجتماعی تاکید کرد.
وی ادامه داد: سازمان امور اجتماعی باید اعتبار علمی پیدا کند، مرجع باشد و فصل الخطاب تلقی شود. سازمان امور اجتماعی نباید درگیر موضوعات روزمره شود و بایستی برای رصد مسائل اجتماعی از مراکز دیگری که خارج از دولت هستند، استفاده نماید.
معاون سابق اجتماعی و فرهنگی وزارت بهداشت نیز به بررسی فعالیتهای شورای اجتماعی در دولتهای یازدهم و دوازدهم و اهمیت شورای اجتماعی پرداخت.
ایازی در تشریح ویژگی شورای اجتماعی کشور گفت: منسجمتر شدن تشکیل جلسات شورای اجتماعی دردوره اخیر، فعالتر شدن دبیرخانه شورای اجتماعی، تعیین شدن اولویتهای مداخله از سوی مقام معظم رهبری و در اولویت قرار دادن این مسائل در دستور شورای اجتماعی، شکل گیری تقسیم کار بین دستگاهی و همچنین حضور مستمر دکتر رحمانی فضلی و هدایت شورای اجتماعی کشور از جمله ویژگیهای اصلی شورای اجتماعی در سالهای اخیر بوده است.
وی درخصوص ارتقاء عملکرد شورای اجتماعی گفت: توجه به منافع عمومی و مردم در طرح مسائل اجتماعی، کوتاه مدت نبودن سیاست گذاریها و اقدامات در شورای اجتماعی کشور، لزوم توجه به نتایج مصوبات و ارزیابی میزان تحقق آنها، لزوم توجه به موضوع مشارکتهای محلی در حل مسائل، تغییر پارادایم حل مسئله و توجه به مسائل ایجابی مانند مشارکتهای مردمی، نشاط اجتماعی و سلامت اجتماعی، ایجاد پیوند بین مطالعه و اقدام در شورای اجتماعی کشور، پیشگیری از فعالیت موازی سازمانهای متولی، ایجاد و تقویت نظام منسجم آماری در زمینه مسائل اجتماعی و توجه به تبعات اجتماعی برنامهها و اقدامات برای حل مسائل و ارزیابی تاثیر اجرای برنامه بر تشدید مسائل اجتماعی میتواند در ارتقای سطح عملکرد شورای اجتماعی کشور موثر باشد.
مدیر کل سابق امور اجتماعی وزارت کشور نیز به بیان تاریخچهای از شکل گیری شورای اجتماعی در دولتهای قبلی پرداخت و بر لزوم توجه به مبحث مسئولیت اجتماعی، همکاری با شهرداریها برای کنترل و کاهش اجتماعی تاکید کرد.
نعمتی آسیب شناسی طرحهای کنترل معتادین متجاهر و جمع آوری متکدیان و توجه به نقش سازمانهای مردم نهاد مهم و اساسی تلقی کرد.
کوچکیان فرد رئیس دبیرخانه شورای اجتماعی کشور به تبیین مراحل تشکیل شورای اجتماعی پرداخت و با اشاره به تاریخچهای از تعداد جلسات تشکیل شده شورای اجتماعی بر حسب دولتهای مختلف، بر روند مسئله یابی در کارگروههای شورای اجتماعی تاکید کرد.
در این نشست تخصصی که به صورت ویدئو کنفرانس با مشارکت استانها برگزار شد، تعدادی از مدیران و کارشناسان استانی به بیان دیدگاهها و نظرات خود در خصوص شورای اجتماعی پرداختند.