به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه فوریه با ۵۵ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۵۰ دلار و ۹۲ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه با ۶۹ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۷ دلار و ۷۹ سنت رسید.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مرجع قیمت گذاری نفت در بازار اروپا استفاده میشود و نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا به کار برده می شود، در پایان معاملات روز جمعه گذشته به ترتیب به ۵۲ دلار و ۴۸ سنت و ۴۹ دلار و ۲۸ سنت نیز رسیده بود که بالاترین قیمت از زمان شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، تاکنون در بازار معاملات نفتی بود.
نعییم اسلام (Naeem Aslam) کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی آواترید در تحلیل نوسانات قیمت نفت در این بازار میگوید: فعلا اوضاع خوب نیست.
سوکریت ویجایاکار (Sukrit Vijayakar)، کارشناس شرکت کار گذاری و خدمات مشاوره سرمایه گذاری تریفکتا کِنسالتِنتس (Trifecta Consultants) در تحلیل نوسان قیمت نفت در معاملات امروز این بازار میگوید سرمایه گذاران نفتی از ترس اینکه قیمت نفت در بازار جهانی بیش از این کاهش یافت قراردادها و حوالههای نفتی خود را پایینتر از قیمت کنونی میفروشند.
در پی انتشار گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا مبنی بر اینکه میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور کاهش یافته است بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مرجع قیمت گذاری نفت در بازار اروپا استفاده میشود و نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا به کار برده می شود، افزایش یافت.
جفری هالی کارشناس شرکت کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایه گذاری اواندا با این حال هشدار میدهد که نوسانهای روزهای اخیر ممکن است به علت کاهش حجمهای عرضه نفت در طول جشنهای سال نو دوباره از سرگرفته شود. وی افزود اکنون همه چیز به این بستگی دارد که آیا بسته مشوقهای مالی-اقتصادی شامل اعطای وام و کمک هزینه به شرکتهای تولیدی و خدماتی و دیگر بخشهای آسیب دیده از بیماری کووید-۱۹ با هدف رونق بخشی به اقتصاد و تولید ناخالص داخلی در آمریکا به تصویب میرسد یا خیر.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا تهدید کرده است که نباید بسته ۹۰۰ میلیارد دلاری را تصویب کنند.
بر اساس این طرح به خانوارها و مصرف کنندگان آسیب دیده از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، کمک مالی خواهد شد. همین کار باعث افزایش تقاضا برای سوخت و حاملهای انرژی در اقتصاد نخست جهان خواهد شد.