عامل کاهش صادرات مرکبات در مازندران چیست؟
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران: دولت هیچ ممنوعیتی برای صادرات مرکبات در نظر نگرفته و کاهش مقطعی صادرات این محصول به دلیل تعطیلات کریسمس بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران،
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران در واکنش به خبر درج شده در برخی خبرگزاریهای استان مبنی بر
لغو ممنوعیت صادرات مرکبات گفت:
تا کنون هیچ ممنوعیتی برای صادرات مرکبات از طرف دولت صورت نگرفته است و کاهش مقطعی صادرات به خصوص به کشور روسیه به دلیل تعطیلات کریسمس در آن کشور بود که همه ساله در این مقطع زمانی اتفاق میافتد.
شهیدی فر با بیان اینکه صادرات روزانه حداقل ۳۰کانتینر مرکبات از مازندران به کشورهای هدف در حال انجام است و همچنان ادامه دارد، افزود: با توجه به قیمت مطلوب مرکبات و فروش هر کیلوگرم ۱۲هزار تومان در انبار از سوی باغداران، سال خوب و پُررونقی برای باغداران استان رقم زده است.
او گفت:
انبارهای متعدد فنی از سوی باغداران، سورتینگ داران و پایانه صادراتی روماک گستر ساخته شده است و باغداران فاقد انبار میتوانند از امکانات این پایانه برای ذخیره سازی میوههای خود استفاده کنند.شهیدی فر افزود:
بازارهای هدف مرکبات مازندران در کشورهای همسایه خواهان مرکبات ایران به صورت تازه خوری هستند و ارقام مرکبات مازندران نیز متناسب با تقاضای بازارهای هدف قابلیت تازه خوری دارند.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران گفت: با تلاش واحدهای سورتینگ و سبدسازان و کارتن سازان استان، ضایعات مرکبات کاهش چشمگیر یافته و به خصوص با راه اندازی پایانه صادرات روماک گستر، تحول چشمگیر و بی سابقه در این بخش رقم خورده است.
او افزود: با توجه به فعالیتهای آموزشی گسترده در صداوسیما، رسانهها و شبکههای اجتماعی و مجازی، روشهای نوین گرمادرمانی، نایلون پیچ کردن میوه و اصول فنی انبارداری توسعه یافته و به همت صنعتگران استان در تولید ماشین آلات مناسب این عملیات، کاهش چشمگیر و بی سابقهای در تلفات میوه در انبار رقم خورده به طوری که ضایعات ۱۰درصدی مرکبات در سالهای گذشته به حدود یک درصد در سال۹۸ کاهش یافته است.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران تقویت پوشش بیمهای و تامین نهادههای تولید را نیازمند حمایت بودجهای و اعتباری از صندوق بیمه محصولات کشور و شرکت خدمات حمایتی دانست و ادامه داد: تامین یارانهها در این بخش نیازمند حمایت نمایندگان مجلس در قانون بودجه است.