به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ غذای سالم میخورید و به طور منظم ورزش میکنید، اما برغم تلاشهای مثبت برای حفظ وزن، هنوز هم وزنتان بالا میرود، افزایش بی دلیل وزن ممکن است نشانه یک بیماری باشد، ۷ بیماری و اختلالی که میتوانند سبب بالا رفتن وزن شوند را در ادامه خواهید خواند.
۱. مشکل تیروئید
از علائم کم کاری تیروئید میتوان به انرژی کم یا خستگی، یبوست، خشکی پوست و ریزش مو اشاره کرد، البته در برخی از موارد ممکن است افراد دچار کم کاری تیروئید بوده و مقدار ناچیزی از هورمونهای مورد نیاز بدن برای متابولیسم را تولید کند.
۲. اختلال غدد درونریز
چرخه قاعدگی غیرطبیعی باعث اختلال در غدد درونریز به نام سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) میشود، این بیماری در زنان سنین باروری شایع است، البته لازم بذکر است این بیماری در افراد چاق بیشتر مشهود است.
۳. پیش دیابت
اگر بدن افراد به انسولین مقاوم شده ممکن است آنها به بیماری پیشدیابت مبتلا شده باشند، مقاومت به انسولین میتواند منجر به افزایش وزن بیش از حد به ویژه در ناحیه دور کمر شود.
۴. رشد بیش از حد باکتری
باکتریهای روه به هضم غذا کمک میکنند، اما هنگامی که عدم تعادل باکتریایی وجود داشته باشد مشکلاتی در رشد بیش از اندازه باکتری کوچک روده (SIBO) پدیدار میشود و ممکن است در ادامه مشکلاتی همانند نفخ، گاز، اسهال یا یبوست و افزایش وزن را تجربه کنید.
۵. افزایش سطح کورتیزول
استرس میتواند کورتیزول اضافی در بدن ایجاد کند، بنابراین، جدای از افزایش وزن، دچار حملات اضطرابی، افسردگی و احساس خستگی شدید میشوید.
۶. خواب نامناسب
زمانیکه خواب راحت نداشته باشید بدن احساس خستگی میکند و البته نیاز به انرژی پیدا میکند، بنابراین خواب نامناسب میتواند هورمونهایی ایجاد کند که باعث گرسنگی افراد میشوند.
۷. داروها
برخی داروها میتوانند تولید آنزیم را در بدن مختل کنند، احتباس آب و افزایش وزن از اختلالات مصرف داروها هستند.