در فصل زمستان
توصیههایی برای پیشگیری از سرماخوردگی
تقویت دستگاه ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی فقط با مصرف مقدار زیاد ویتامین C انجام نمیشود، بلکه گنجاندن انواع میوه و سبزیجات حاوی مواد مغذی در رژیم غذایی، به بهبود وضع سلامت بدن کمک می کند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، داشتن اطلاعات کافی و صحیح در مورد خواص انواع خوراکیها و نوشیدنیها در تأمین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا ضروری است.
سایت NDTV در مطلبی جدید به برخی انواع خوراکیها و نکاتی که به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و برای پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر است، اشاره کرده است:
- مصرف میوهها و سبزیجاتی با رنگ روشن: سبزیجات و میوههایی مانند سیب زمینی، کدو حلوایی، انبه، ملون و زردآلو سرشار از بتاکاروتن هستند که بدن، آنها را به ویتامین A تبدیل میکند. ویتامین A نیز به حفظ مقاومت مخاط بینی و ریهها برای مقابله با عفونت کمک میکند.
- مصرف سیر و پیاز: هر دو ماده خوراکی حاوی خواص قابل توجهی برای سلامتی هستند. این گروه از سبزیجات حاوی ترکیبات ضد میکروبی هستند که میتوانند به حفاظت از بدن در برابر عفونتهای ویروسی و باکتریایی کمک کنند. همچنین این دو نوع ماده غذایی با تقویت رشد باکتریهای سالم از سلامت روده محافظت میکنند.
- مصرف میزان کافی از ویتامین C: مرکبات از خوراکیهای حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین C هستند که گزینه خوبی برای تقویت بدن در برابر سرماخوردگی به حساب میآیند. گلبولهای سفید خون برای مقابله با ویروسها مقدار زیادی از این ویتامین را مصرف میکنند و به همین دلیل تأمین روزانه میزان ویتامین C مورد نیاز بدن امری ضروری است.
- مصرف ویتامین D: ویتامین D ماده مغذی مهم برای سلامت بدن است و نتایج مطالعات نشان داده که کمبود این ویتامین در بدن فرد را در معرض خطر بیشتر ابتلا به عفونت قرار میدهد.
- داشتن فعالیت بدنی: از انجام انواع حرکات ورزشی و داشتن فعالیت جسمی کافی غافل نباشید. ورزش کردن به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، زیرا تولید گلبولهای سفید خون را به همراه دارد که از بدن در برابر بیماری محافظت میکند.
- حفظ رطوبت بدن: تأمین آب مورد نیاز بدن باعث میشود فرد احساس سالم بودن داشته باشد، بدن با عوامل بیماری زا مقابله کرده و از شروع علائم بیماری جلوگیری شود.