میوه و سبزیهای رنگارنگ؛
اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی بدن
مصرف روزانه میوه و سبزی به علت دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامینهای A، B، C، املاح معدنی، آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونوئید و کارتنوئید میتواند ما را در برابر بیماریهای زیادی به خصوص کرونا بیمه کند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامینهای مختلف میتوانند بروز بیماریهای غیرواگیر مثل بیماریهای قلبی، فشارخون، دیابت، سرطان به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند. همچنین مصرف میوه و سبزی میتواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش میدهد، جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب میشود و مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد چاق بیشتر است.
باید بدانید مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمای غذایی روزانه ۳ تا ۵ واحد است. همچنین تخمین زده میشود که دریافت ناکافی میوه و سبزیجات حدود ۱۴درصد از مرگهای ناشی از سرطان دستگاه گوارش، حدود ۱۱ درصد از مرگهای ایسکمیک قلب و حدود ۹ درصد از مرگهای سکته مغزی در سراسر جهان را ایجاد میکند. همچنین ۱.۷ میلیون (۲.۸ درصد) از مرگ و میر در سراسر جهان ناشی از مصرف کم میوه و سبزی است.
نقش مصرف میوه و سبزی در سلامت
تقویت سیستم ایمنی: ویتامینهای C، A آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. میوهها و سبزیهای زرد، نارنجی و سبز تیره، منبع غنی از بتاکاروتن هستند که این ماده در بدن تبدیل به ویتامین A میشود که نقش بسزایی در پیشگیری از کرونا، سرطان و دیابت دارد. میوههایی مثل انبه، طالبی، خرمالو زردآلو، آلو، موز، طالبی، گرمک، هلو، ازگیل، آناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی و هندوانه و سبزیهایی مثل هویج، انواع کلم سفید و کلم قرمز، گل کلم، کدو حلوایی، شلغم، لبو، گوجه فرنگی و انواع فلفل دلمهای، اسفناج از منابع سرشار این ویتامینها هستند. البته به یاد داشته باشید که تمامی میوهها دارای ویتامین C هستند و برای حفظ سلامت بدن مهم هستند.
پیشگیری از سرطان: مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها است. این اثر پیشگیری کننده مربوط به آنتی اکسیدانهایی مانند فلاونوئید، کاروتنوئید، ویتامین بی، سی و آ و فیبر غذایی است. این مواد به عنوان مسدود کننده یا سرکوب کننده تومورهای سرطانی نقش بسزایی دارند. همچنین فیبر موجود در سبزیجات در پیشگیری از سرطانها به خصوص سرطانهای دستگاه گوراش نقش بسزایی دارند.
کاهش خطر ابتلا به فشارخون: سبزیجات مختلف دارای عنصری به نام پتاسیم هستند. پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است که کمبود آن میتواند زمینهساز حملات قلبی باشد؛ بنابراین از طریق مصرف روزانه انواع سبزیجات به خصوص جعفری، کرفس، لوبیا سبز و سیب زمینی که غنی از این عنصر هستند، میتوانید خود را در برابر بیماریهای قلبی و فشارخون ایمن کنید.
کاهش خطر ابتلا به دیابت: سبزیجات به دلیل دارا بودن فیبر بالا میتوانند با کاهش جذب و کاهش روند آزاد شدن قند در خون، احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهند.
پیشگیری از چاقی: سبزیجات منبع غنی از فیبر هستند؛ به طوری که هر واحد سبزیجات ۲ تا ۳ گرم فیبر دارند. مصرف سبزیجات و سالاد قبل از غذا باعث میشود که حجم زیادی از معده با سبزیجات پر شود؛ در نتیجه میزان دریافت غذا کم میشود؛ بنابراین دریافت کالری کم یعنی دوری از اضافه وزن و چاقی و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماریهای غیرواگیر است.