ابداع فناوری ضد کلاهبرداری با استفاده از فیلمهای کهنه
محققان برای مقابله با تقلب و کلاهبرداری یک فناوری جدید را با استفاده از فیلمهای کهنه مورد استفاده برای عکاسی ابداع کردهاند.
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان میگویند این فناوری از دقت زیادی برای تأیید اصالت محصولات مهم و ارزشمند مانند جواهرات، محصولات الکترونیک گران قیمت، مواد دارویی و ... برخوردار است.
فناوری یادشده که «دیپ کی» نام دارد، مبتنی بر استفاده از فیلمهای قدیمی دوبعدی کهنه و نیز الگوریتم هوش مصنوعی است. دوام بالای این فناوری و دقت منحصر به فرد از جمله مزیتهای دیگر آن محسوب میشود.
فناوری «دیپ کی» مبتنی بر الگوهایی موسوم به «پی یو اف» است که شناسه فیزیکی منحصر به فردی برای غیرممکن کردن کپی برداری محسوب میشود و هم اکنون در برخی از فرایندهای مبارزه با جعل و دستکاری مانند ایمن سازی ریزپردازندهها مورد استفاده قرار میگیرد.
برچسبهای پی یو اف اگر چه پیچیده و ضد جعل هستند، اما در برابر بی ثباتیهای زیست محیطی پایدار نیستند و فرایند تأیید هویت از طریق آنها با طی مدت زمانی قابل توجه صورت میگیرد. برای ارتقای کیفیت، دوام و ثبات این برچسبها از نوعی جوهر چسبناک که به سطح فیلمهای قدیمی اضافه میشود، استفاده میشود. الگوهای جدیدی که به این شیوه شکل میگیرند به سادگی قابل بازتولید و بازطراحی به منظور استفاده مکرر هستند.
سپس از این الگوهای تازه با استفاده از میکروسکوپ الکترونیکی تصویربرداری میشود و یک نرم افزار هوش مصنوعی در عرض چند دقیقه الگوی شکل گرفته را تحلیل، طبقه بندی و اعتبارسنجی میکند و محصول نهایی برچسبی با الگوی خاص و غیرقابل جعل است.
محققان سنگاپوری میگویند کل این فرایند تنها ۳ و نیم دقیقه طول میکشد و بررسی اصالت محصولی که بدین شیوه ضد جعل شده نیز به تنها ۲۰ ثانیه زمان نیاز دارد. محققان امیدوارند محصولات مبتنی بر این فناوری ضد جعل در آینده نه چندان دور روانه بازار شود.