به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛شهروندانی که مجبور به کار و زندگی در شهرهای آلوده هستند با عمل به توصیههای زیر میتوانند، تأثیر مخرب آلودگی هوا را بر بدن خود کاهش دهند.
هر چند که حتی عمل به این توصیهها ، نمیتواند تأثیر مخرب آلودگی هوا را بر سلامت شهروندان به صفر برساند.
کارشناسان بهداشت و سلامت در شرایط آلودگی هوا برای سلامت جامعه راهکارهای زیر را به مردم توصیه میکنند.
- مردم مایعات بیشتری بویژه آب و شیر بنوشند.
زیرا نه تنها باعث شست و شوی دستگاه گوارش میشود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را از بین میبرد.
از طرفی با نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش، بخشی از آلودگیهای وارد شده به بدن دفع میشود.
- ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی در این شرایط در هوای باز خودداری کنند.
- همچنین در روزهای آلوده از میوهها و سبزیهای تازه بیشتر استفاده شود، زیرا آنتی اکسیدانهای (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوهها و سبزیها نقش حیاتی در سلامت ریهها دارند.
- مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابههای گازدار به علت ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، میتوانند آثارسوء آلودگی هوا را افزایش دهد.
- به افرادی که در محیط بیرون تردد میکنند توصیه میشود قبل از خورن غذا، دهان خود را شست و شو دهند و پس از مراجعت به خانه دوش بگیرند.
- به بیماران قلبی و ریوی و مبتلایان به آسم توصیه میکنند که در فضاهای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در شهر خودداری و در منزل استراحت کنند.
- ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش میدهد؛ بنابراین کودکان را در منزل نگهدارید و درها و پنجرهها را بسته نگاه دارند.
- اگر در خودرو و ناگزیر به تردد هستید، خودرو شما دارای سیستم تهویه مطبوع است بنابراین آن را در وضع چرخش مجدد هوا قرار دهید تا گرد و غبار ورودی کاهش یابد.
- استفاده از ماسک نیزکه این روزها از الزامهای زندگی روزمره است، یکی از راهکارهای حفاظت از خود در برابر آلودگی هواست، ولی در استفاده از همین ماسکها هم باید نکاتی را رعایت کرد.
از ماسکی که دهان و بینی را به طور کامل پوشش میدهد، استفاده کنید.
بنا بر اعلام سامانه آنلاین پایش هوا، با افزایش میزان آلایندههای جوی، هم اکنون میانگین شاخص کیفی هوای اصفهان با ۲۰۲ AQI بسیار ناسالم است.
براین اساس، این شاخص درخیابانهای احمدآباد ۲۸۶، دانشگاه ۲۲۸، فیض ۲۲۱، پروین ۲۲۰، فرشادی ۲۱۲، کاوه ۱۸۶، خرازی ۱۷۴، رهنان ۱۶۴ و رودکی ۱۶۰ است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و بالاتر از ۳۰۰ خطرناک است.