تصویب کلیات سند سازگاری با کم آبی استان سمنان
کلیات سند سازگاری با کم آبی استان سمنان در نشست مسئولان این استان و دبیرکمیسیون تعادل بخشی آب کشور تصویب شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان ، در این نشست مشترک که با حضور مسئولان استان سمنان و کارشناسان پنج وزارت خانه به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد ، ضمن تصویب کلیات سند سازگاری با کم آبی استان سمنان مقرر شد جزئیات و نکات مطرح شده کارشناسان بازبینی و اصلاح و در نشست های بعدی تصویب نهایی شود.
مدیر عامل آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست گفت : از ۲۸ محدوده مطالعاتی آب موجود در سطح استان، هشت منطقه ممنوعه بحرانی، ۹ محدوده ممنوعه، شش محدوده ممنوعه آزاد و پنج منطقه آزاد بدون ظرفیت آبی است که نشان میدهد این استان تا چه اندازه از لحاظ آب در مضیقه است.
ایرج حیدریان به پیش بینی های کارشناسان درباره سند سازگاری با کم آبی اشاره و خاطر نشان کرد : در ۱۶ محدوده مطالعاتی در این سند ۱۷۱ میلیون متر مکعب آب صرفهجویی خواهد شد.
به گفته وی ، استان سمنان ۱۴ محدوده مستقل آبی و ۱۴ محدوده آبی مشترک با استانهای همجوار دارد و وسعت آبخوانهای استان سمنان چهار هزار و ۶۸۶ کیلومتر مربع است اما این در حالیست که میانگین افت سالانه ذخایر آبی استان سمنان ۶۰ سانتی متر برآورد شده است و کسری مخزنهای آب استان سالانه ۱۳۰ میلیون متر مکعب و کسری تجمعی آب حدود ۳.۳ میلیارد متر مکعب است.
وی تاکید کرد : در کنار کمیت، مقوله کیفیت آبهای استان سمنان نیز مطرح است به طوری که ۷۰ درصد آبهای استان سمنان ای سی (هدایت الکتریکی) بالای یک هزار و ۵۰۰ دارد که نشان از نبود کیفیت لازم است.
استاندار سمنان در این نشست با تشریح نقش حیای تامین آب در توسعه اقتصادی استان بخصوص مناطق محروم شرق استان گفت : تامین منابع ملی و تسریع در روند پیگیری و اجرای طرح های ملی نظیر انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی، اهتمام جدی برای اجرای طرح مصوب تأمین آب از سد فینسک،رفع مشکلات تامین آب شاهرود با توجه به طرح معطل و توقف مانده انتقال آب از چشمه سارهای قطری، کمک به رونق کشت های گلخانه ای، کشاورزی،دامپروری و آبزی پروری برای ایجاد اشتغال در شهرستان میامی و مناطق کالپوش و اختصاص منابع آب برای صنایع و فراوری معادن ضروری است.
دبیرکمیسیون تعادل بخشی آب کشور هم برنامه های راهبردی استان در خصوص آب را یاد آور شد و گفت : استان سمنان برای ۱۷۱ میلیون متر مکعب برنامه ارائه کرده اند که میزان صرفه جویی لازم برای رسیدن به آب قابل برنامه ریزی اجرایی در استان سمنان ۲۴۵ میلیون متر مکعب برداشت از آب زیرزمینی است.
به گفته بنفشه زهرایی؛ استان سمنان با ۱۳۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن سالانه و سه هزار و ۲۰۰ میلیون متر معکب کسری تجمعی مخزن مواجه است و برنامه مشتمل این استان برای بازچرخانی نیز ۴.۱ میلیون متر مکعب است.
استان سمنان یکی از کم باران ترین استانهای کشور محسوب میشود و۹۵.۸ درصد استان در کویر مرکزی ایران قرار دارد.
جمعیت شهری استان سمنان به صورت میانگین در طول شبانه روز ۲۷۱ لیتر و جمعیت روستایی ۱۹۱ لیتر بر ثانیه به صورت شبانه روز مصرف آب دارند.